Justitie

JUSTIȚIE CU ACU-N VENĂ: Judecătoare reținută de procurori, fiind acuzată că se droga și ar fi luat mită de la traficanții de droguri

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava a fost reţinută pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului General, fiind acuzată că se droga și lua mită de la traficanţi de droguri constând în bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, judecătoarea a fost reţinută pentru săvârşirea infracţiunilor de: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 fapte) şi a infracţiunii de favorizarea infractorului (2 fapte); luare de mită; complicitate la trafic de influenţă; deţinere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale); punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).

Cu privire la prima infracţiune, Parchetul susţine că, în perioada 11 – 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcţiei de judecător pe care o exercita, Ana Maria Chirilă a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală), respectiv informaţii privind percheziţiile domiciliare ce urmau a fi efectuate, pe care le-a pus la dispoziţia altor persoane prin intermediul cărora au ajuns şi la alte persoane interesate.

De asemenea, în perioada aprilie – septembrie 2023, Ana Maria Chirilă a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informaţii pe care în mod direct şi prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziţia unor persoane interesate.

Referitor la infracţiunea de favorizarea infractorului, s-a reţinut că divulgarea către persoanele cercetate a faptului că erau vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziţii a fost de natură să pericliteze cercetările în cauzele respective.

Procurorii o mai acuză pe judecătoare de luare de mită, după ce au stabilit că, în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, ea a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

De asemenea, judecătoarea este acuzată de trafic de influenţă, respectiv faptul că, fără a promite că va influenţa în mod direct magistraţii dintr-un complet învestit cu judecarea unei cauze, prin prezenţa sa la întâlnirea dintre un denunţător (cumpărător de influenţă) şi o altă persoană, i-a creat denunţătorului convingerea că respectiva persoană are influenţă asupra magistraţilor şi îi poate influenţa pentru obţinerea unei hotărâri de achitare. În acest mod, Ana Maria Chirilă a facilitat obţinerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro.

Cu privire la infracţiunile de deţinere de droguri pentru consum în formă continuată şi punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada septembrie – octombrie 2023, judecătoarea a deţinut în locuinţa sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziţia unor persoane locuinţa sa în vederea consumului de droguri.

În acelaşi dosar, a fost reţinut un bărbat, acuzat că mituit-o pe judecătoare, respectiv a promis, oferit şi remis foloase necuvenite magistratului, în scopul obţinerii unor hotărâri favorabile într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă şi lipsire de libertate.

Totodată, s-a reţinut că bărbatul, prin promisiunea implicită a remiterii unor sume de bani sau de alte foloase materiale, a încurajat-o pe judecătoare să continue să divulge informaţii nedestinate publicităţii sau să permită accesul la astfel de informaţii privind anchetele aflate în desfăşurare în domeniul contrabandei cu ţigări sau a traficului de droguri.

Cei doi vor fi duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Cum vă scriam ieri: Prin urmare: pensii sepeciale care va să zică, despăgubiri salariale de 1% din PIB și pensionare la vârste fragede pentru ”justițiarii” români pe care, dacă-i cauți bine la caractere îi găsești majoritar vânduți, corupți, încovoiați în fața sistemului, la ordin.

CITEȘTE:

La ”Cremenal” la poartă, zace o Justiție moartă

Nu mai iese nimeni ”la Girafă” să apere ”endependența” Justiției? Să răcnească cu ochiul bulbucat și glezna epilată: ”Cine nu sare, nu vrea schimbare”?

 

Foto: stiritvr.ro