Eveniment

40 de autobuze CTP, blocate în traficul din Florești

Degeaba suplimentează Compania de Transport Public numărul de autobuze dacă acestea rămân blocate zilnic în traficul disnpre Florești spre Cluj-Napoca.

„Imaginea de mai jos, surprinsă în această dimineață, la centrul nostru de monitorizare a traseelor și autobuzelor CTP din zona Floresti, arată cele 40 de autobuze blocate în traficul infernal din cea mai mare comună a României. Compania noastră regretă întârzierile și disconfortul călătorilor noștri, provocate de traficul greoi. Din păcate și CTP suferă pagube din cauza acestui blocaj din trafic. Șoferii noștri se străduie să fie punctuali și să-i transporte pe călătorii noștri în siguranță și la timp, dar în multe dimineți îndeplinirea acestor misiuni devin imposibile”, a transmis CTP.

Prea puțini floreșteni sunt dispuși să renunțe la mașina proprie, mai ales dacă trebuie să schimbe două autobuze pentru a ajunge la muncă, sau dacă au copii pe care îi duc în Cluj-Napoca la grădiniță sau școala. Grădinițele și școlile din Florești sunt arhipline, fiind insuficiente comparativ cu numărul mare de solicitări. Au tot solicitat floreștenii creșe, grădinițe și școli. însă aceste proiecte costă, iar lucrurile se mișcă mult mai încet decât ar trebui. Administrația locală din Florești a făcut prea puțin pentru a crește calitatea vieții locuitorilor din comună. E nevoie de centuri, de prioritizarea transportului în comun, de autobuze pentru elevi care să îi transporte și în Cluj-Napoca.

Ceva s-a făcut, însă. S-a construit în neștire, haotic, într-o localitate care nu le poate oferi nicio facilitate locuitorilor. Tot ce au primit sunt străzi înguste fără trotuare, sistemul de apă și canalizare subdimensionat, lipsa creșelor, grădinițelor și școlilor, locuri de joacă insuficiente. Cea mai gravă problemă rămâne însă traficul, iar pentru rezolvarea lui s-a făcut prea puțin. Două așa zise centuri de ocolire, improvizate, înguste și care nu rezolvă nici pe departe blocajele zilnice din trafic.