Justitie

Justiția tergiversează dosarul proxeneților din Dej: Dosarul rețelei ”Sharpele” retrimis la procuror pe motiv că rechizitoriul a fost făcut greșit

Inculpații din dosarul de proxenetism în care Pop Cosmin Sorin, zis Sharpele, este ”cap de afiș” sunt pe cale să scape de acuzații. Judecătorii au deci, cu titlu definitiv, să retrimită rechizitoriul înapoi procurorului pe motiv că nu a fost bine întocmit.

Marți, Tribunalul Cluj a decis cu titlu definitiv să mențină soluția dată anul trecut de Judecătoria Dej.

”În baza art.346 alin.(3) lit.a) din Codul de procedură penală restituie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej cauza nr.1276/P/2019 privind pe inculpaţii PCS, PCI, JLD, MAC şi VTV. În baza art.275 alin.(3) din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23.11.2022.”, arată soluția Judecătoriei Dej prin care rechizitoriul este trimis procurorului.

Cosmin Pop apare în mai multe imagini alături de Alex Bodi, fostul șoț al Biancăi Drăgușanu, și el judecat pentru proxenetism.

Din rechizitoriu reiese că  Sharpele Nebunu trăia în lux din banii produși de una dintre fetele puse să se prostitueze.

Rata de 4000 de euro era asigurată chiar de către iubita lui Pop, Alexandra, dar și de o altă fată, Cristina. Ambele se prostituau în străinătate.

Sharpele Nebunu apare într-o fotografie pe Facebook, alături de interlopul Mihai Moldovan, zis Calu, și de Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu.

De altfel, Alex Bodi apare și într-o interceptare a unei convorbiri telefonice.

”În final, pentru a arăta că autoturismul marca Rolls Royce Wrait îi aparține lui Pop Cosmin, dar ratele sunt achitate cu banii obținuți de pe urma practicării prostituției de către numitele P.C. și G.A., trebuie observate transferurile bancare. În continuare, arăt că din contul numitei G.A. s-a transferat către Bodi Alexandru Nicolae- fostul soț al Biancăi Drăgușanu – în data de 18 august 2018, suma de 4.080 euro, cu mențiunea rată Rolls Wrait DJ 935.

Asemenea, din contul numitei P.C., în data de 6 decembrie 2019, s-a transferat către Standard Corporate GMBH suma de 4.090 de euro, reprezentând rată Rolls Royce DJ 935 (numărul de înmatriculare a autoturismului Pop Cosmin, care a fost modificat cu mai multe inscripții și însemne privind un șarpe, porecla sa fiind șarpele), iar în data de 22 septembrie 2019, s-a transferat suma de 2.045 euro, către Bodi Alexandru Nicolae, reprezentând jumătate rată Rolss Royce DJ 935″, arată procurorii.

Cum l-a făcut interlopul Sharpele Nebunu pe un milionar austriac să-i dea 269.500 de euro  

”În contul de euro de la Banca Transilvania al numitei P. Cristina a fost transferată suma de 269.500 de euro de către Heinz D. cel care îi transmitea în mod regulat sume de bani care reprezentau plata pentru practicarea prostituţiei de către P Cristina. În plus, prin Echannel Western Union Transfer în contul susnumitei au intrat sumele de 7.000 de euro de la F.F. Onder, 600 de euro de la V. Cevikoglu, 5.000 de euro de la S. Yetiuk şi 1.000 de euro de la A. Uguroglu, tot ca urmare a practicării prostituţiei de către victimă.

Foarte important de subliniat aici că prin intermediul Westem Union i-au transferat V. Cevikoglu suma de 20.688,46 dolari, F.F. Onder suma de 15.353,45 dolari, S. Yetik suma de 8.919,89 dolari, A. Uguroglu suma de 3.337,11 dolari şi Antonio F. suma de 2.827,73 dolari”, arată anchetatorii.

În rechizitoriu se mai menţionează că „deşi în acest cont erau depuse sume de bani care reprezentau câştigurile realizate de P. Cristina din practicarea prostituţiei, cea mai mare parte din bani a fost folosită în interesul inculpatului Pop Cosmin.

În acelaşi sens, se poate observa că din acest cont s-au făcut plăti către Standard Corporate GMBH, Bodi Alexandru Nicolae şi Sushi Company GMBH, cu menţiuni care arată că se achitau ratele pentru autoturismul Rolls Royce achiziţionat de Pop Cosmin. În acest sens este şi constatarea consemnată în raportul de analiză operaţională realizat de Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor”, conform Cluj Just.