Din oras

Doctor în ADN ”naționale”, Emil Boc, a dezvelit, la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, bustul ”aviatorului” Avram Iancu

Scris de 1031

Bustul lui Avram Iancu a fost dezvelit marți în incinta Aeroportului Cluj la un eveniment care a comemorat 10 ani de când aeroportul din orașul de pe Someș poartă numele acestuia. Asta pentru că, după cum vom demonstra, Avram Iancu s-a reîncarnat în aviatorul Traian Vuia. A fost un prilej numai bun ca primarul Emil Boc să se bage în seamă și să ne vorbească despre ”ADN-ul prin care ne-am construit ca națiune”. Și să facă o fotografie cu David Ciceo, directorul Aeroportului, proaspăt găsit ”grațiat” de Justiția română prin prescrierea faptelor pentru mită, dar cu blocul confiscat.

CITEȘTE: SISTEMUL LUCREAZĂ: Directorul Aeroportului Cluj, găsit vinovat pentru luare de mită, scapă de închisoare pentru că a intervenit prescripția. Blocul cu trei etaje, obiectul mitei, a fost confiscat

„Dragi urmași a lui Avram Iancu” (sic!) – și-a început discursul primarul Emil Boc (în fond, vorba cântecului: ”a” lui ”Avram Iancu suntem toți” -, apoi l-a apucat frenezia de zici c-a intrat Duhul lui Ioan Aurel Pop în el:

”Trăiască duhul lui Iancu! Trăiască moțul între moți, Câmpia Libertății spune, Avram Iancu suntem toți!

În ultimă instanță, Avram Iancu ne reprezintă pe toți. Iar o națiune care nu își cunoaște trecutul, nu va avea niciodată viitor. Prin acest moment, în care la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca este dezvelit bustul lui Avram Iancu, arătăm încă o dată identitatea noastră națională”, a declarat primarul Emil Boc, înaintea momentului dezvelirii bustului „Avram Iancu”.

Edilul Clujului a mai afirmat faptul că Avram Iancu reprezintă simbolul suprem al ființei noastre naționale în Transilvania, ADN-ul prin care ne-am constituit ca națiune.

”Fără spiritul lui Avram Iancu astăzi n-am fi aici, în marea Țară Românească, să vorbim limba română, să avem religie creștină, și să fim o națiune demnă în Uniunea Europeană. Acest gest simbolic de dezvelire a bustului lui Avram Iancu are o semnificație mult mai largă pentru fiecare dintre noi, pentru că reprezintă trecutul, prezentul și viitorul nostru, prin existența spiritului lui Avram Iancu”, a mai declarat Emil Boc.

Ca să vezi!

În fine, să dăm cuvântul unui expert în istorie. Doamna Geanina Simion, Șef Secția Marketing Cultural, Comunicare și Educație Muzeală la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, scrie pe contul să de Facebook:

”Bună Ziua tuturor, azi învățăm lecția de istorie despre Avram Iancu, aviatorul român care mai poartă numele de Crăișorul Munților.
El s-a născut în 1824 și a murit în 1872. A fost avocat și pașoptist. Avem o statuie mare a lui, care tronează deasupra Clujului din 1993, moștenire de la domnul Funar.
Dar, surpriză! Exact când a murit Avram Iancu, după cum spune și Domnul Primar Emil Boc, “trăiască duhul lui Avram Iancu”, duhul lui s-a reîncarnat în cineva extraordinar, respectiv în persoana lui Traian Vuia, care s-a născut chiar în 1872.
Traian Vuia a fost cel care, în data de 18 martie 1906, a realizat unul din primele zboruri autopropulsate (fără catapulte sau alte mijloace exterioare) cu un aparat mai greu decât aerul. El a fost, deci, unul din pionierii aviației, undeva la 34 de ani de la moartea lui Avram Iancu.
Desigur, noi cinstim memoria lui Avram Iancu, celebrul aviator reîncarnat peste ani în Traian Vuia și dezvelim un bust în Aeroportul din Cluj-Napoca, unde Domnul Primar, deși vorbește despre eroul Avram Iancu și despre identitatea națională, vorbește degeaba, pentru că presa înțelege ce vrea.
Pentru informații corecte despre Avram Iancu, vizitați Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și stați de vorbă cu specialistul nostru în istorie modernă, dr. Muntean Ovidiu. Istoria, dacă nu se învață la școală, se poate învăța și la muzeu. Vă mulțumim!
Tor articolul despre Aviatorul Avram Iancu aici, însă a fost deja corectat.”
Nu în totalitate, că discursul l-am luat cu copy-paste din materialul încă existent pe site-ul ziarului de chitanțier și dezacordul cu ”a lui”, încă mai persistă (n. red.).


ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 13 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 15 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 15 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 16 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 16 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 17 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 17 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 18 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 19 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 20 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 20 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE