In vizor

UN ŞUT ÎN FUND, UN PAS ÎN FAŢĂ: Alin Tişe s-a activat să apere interesele clujenilor. „I-am spus premierului că dacă nu ține cont de proiectele noastre, o să fac ce am făcut cu Ludovic Orban, îi voi cere demisia în fiecare zi”

Alin Tișe, șeful liberal al Consiliului Județean Cluj, l-a amenințat luni pe premierul Nicolae Ciucă, referitor la exluderea de la finanțare a unui proiect local, că va face zilnic conferințe de presă în care îi va cere demisia dacă nu ține cont de proiectele Clujului.

Dacă s-a buftat cu „cloud-ul regional guvernamental” – despre care Ziar de Cluj a scris, în acest week-end (pe când presa de chitanţier era preocupată să vorbească despre teme de mare angajament local, cum că a nins la Cluj – unde e fain), că: „Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?” şi cu „cloud-ul mare guvernamental”, despre care Ziar de Cluj a scris că: „Prințul Alin “ÎNTR-O ZI” Tișe și regele Emil OSĂ Boc nu numai că au pierdut cloudul regional, dar n-au fost în stare să aducă la Cluj nici măcar o fracțiune din cloud-ul mare guvernamental de 500 de milioane de euro”, Alin Tişe şi-o fi înghiţit perdaful şi a simţit că e cazul să-şi îmbrace haina de luptător pentru interesele clujenilor şi să se ia la trântă cu premierul Ciolacu (pardon, Ciucă) pentru câte zile de mandat mai are în fruntea guvernului:

”I-am mai spus lui Nicolae Ciucă că am mai avut un diferend în trecut cu fostul premier Ludovic Orban și dânsul m-a persiflat atunci ca fiind ceva nesemnificativ. Eu în fiecare zi am făcut conferință de presă până l-am convins că într-un județ în care majoritatea clujenilor au optat pentru o culoare politică nu poți veni să pui un prefect de la altă formulă politică (UDMR – n. red.). Nu poți să vii ca premier să spui că faci cum vrei tu. Asta a făcut Orban și ați văzut ce a pățit. Nicolae Ciucă mi-a promis că va ține cont de proiectele noastre. I-am spus că dacă nu, o să fac ce am făcut cu domnul Orban, în sensul că în fiecare zi voi face conferință de presă și îi voi cere demisia, până când va fi finanța unul dintre spitale. Eu am speranțe. Vom vedea” – a declarat Alin Tişe la un site cu radio de chitanţier.

Tișe nu a abordat problema cloud-urilor (acelea sunt moarte în coteţ), dar s-a referit la investiţiile Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii și Centrul de Transplant Multiorgan care nu au reușit să prindă finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Alin Tișe susţine că are promisiuni de la premierul Nicolae Ciucă referitoare la finanțarea din alte surse a cel puțin unuia dintre cele două mari proiecte de sănătate.

OSĂ vedem.