Jos palaria

Jos Pălăria, Nicoleta Nolden!

Presa națională, plină de jurnaliști biasați, s-a făcut că plouă vizavi de decizia Curții de Apel București care a stabilit desființarea deciziei definitive prin care s-a respins cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea și rejudecarea cauzei în fața contestației la Tribunalul Giurgiu.  

Un pilon în emiterea acestei sentințe a fost judecătoarea Nicoleta Nolden, unul dintre puținii judecători care rămân raționali în instanțele României.  

Sunt puțini românii cu creier care înțeleg cât de curajoasa a fost aceasta judecătoare să-și asume, în fapt, ceea ce era normal: faptul că Liviu Dragnea nu a beneficiat de un tratament imparțial în coruptul Tribunal din municipiul București.  

Strămutarea obținută este un act de dreptate care nu i se face lui Liviu Dragnea, ci cetățeanului Liviu Dragnea, așa cum suntem și eu, și tu, cititorule.  

În condițiile în care deținutul a ispășit aproape două treimi din pedeapsa privativă de libertate, este incredibil cum „sistemul” de jeguri de la Cotroceni și din serviciile secrete în continuare încearcă să se șteargă la fund cu ideea Statului de drept.  

Nolden a reușit până la urmă o performanță tristă, să rămână printre puținii judecători din Curtea de Apel care nu numai că nu pupă pulpane securiste, ci are curajul să nu uite pentru ce a fost trimisă acolo: să facă dreptate. 

De la Cluj, din partea unui ziar local, desigur nu atât de important ca marea presă națională, îi dedicăm astăzi rubrica Jos Pălăria.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *