Din oras

Alba-neagra pe tema redeschiderii OSERULUI: „Așa cum arată lucrurile, este posibil să fie deschis de la 1 Iulie”

Scris de 169

Alba-neagra pe tema redeschiderii pieței de vechituri din Cluj. În condițiile în care autoritățile locale anunțau initial accesul publicului în piața Oser din 1 iunie, bulibășeala administrativă a făcut ca marea deschidere să fie amânată din cauza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Acum, rând pe rând, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca anunță o nouă tentativă de re-deschidere a pieței Oser, de această dată din iulie 2021: „Nu avem motiv să nu deschidem”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

CITEȘTE ȘI: BULIBĂȘEALĂ ADMINISTRATIVĂ DE PANDEMIE: Oserul, închis, Târgul auto, deschis. Înghesuiala este aceeași, dar Târgul auto a fost deschis anul trecut și nimeni nu l-a mai închis

„Noi am vrut să deschidem Oserul de la 1 iunie, însă nu a fost posibil.

De la 1 iulie, așa cum arată lucrurile, este posibil să fie deschis. 

Nu avem un motiv pentru care să spunem că nu va fi deschis la 1 iulie. 

Acolo sunt foarte mulți oameni care vor să se bucure de interacțiune, dar depinde și de evoluția pandemiei”, a susținut vicele Dan Tarcea, în cadrul unei intervenții. 

Astfel administrația locală împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj urmează să stabilească condițiile de acces în piața de vechituri a Clujului. 

„Este îngrămădeală, nu se poate face distanțare între oameni, iar dacă mai pui un mic și o bere e gata rețeta pentru apariția bolilor.

Adevărul este că în Oser este foarte greu să se respecte regulile.

Chiar dacă numărul cazurilor a scăzut mult și este bine, încă trebuie să fim atenți.

Oamenii trebuie să se vaccineze în continuare”, semnala recent directorul DSP Cluj, dr. Mihai Moisescu. 

Cu toate acestea, în condițiile în care Oserul a rămas cu „lacătul pe ușă”, târgul auto din Cluj a continuat să fie deschis chiar și în pandemie. 

Recent, primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc își exprima încrederea că Oserul va fi redeschis de la începutul lunii următoare:

„În 3 iulie eu sper să avem Oserul deschis!

Sunt şanse mari să se deschidă, cu anumite condiţii!”, a declarat edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții telefonice la un post local de radio.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 19 hours Rautacisme
  “Părintele” Urbanismului de Cumetrie şi al dezastrului urban din Cluj-Napoca, ales președinte al comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor
 • Acum 20 hours Justitie
  JUSTIŢIE CU DEDICAŢIE. Blocaj total în dosarul ritualurilor cu Ayahuasca în care sunt judecați Gelu Oltean și Vanessa Youness: De aproape nouă luni instanța nu motivează decizia de CP
 • Acum 22 hours Politica
  George Simion s-a crezut pe stadion. Aceeaşi concepţie de #misecuvine şi la parvenitul acesta căţărat pe Tricolor
 • Acum 23 hours PubliNews
  Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 23 hours Din oras
  Căldura “prosteşte” Natura: Au înflorit din nou castanii
 • Acum 24 hours Eveniment
  Un pui de vulpe a fost filmat în Baza sportivă Gheorgheni
 • Acum 1 day Politica
  Sebastian Burduja, fiul unui devalizator al Bancorex, este noul interimar la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Cîmpeanu
 • Acum 1 day Politica
  Sorin Cîmpeanu anunță că a demisionat din funcția de ministru al Educației
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu: ”Eu nu susțin amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef”
 • Acum 2 days In vizor
  Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)
 • Acum 2 days Rautacisme
  L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de “colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta “Se face în proporție de 2% la blocuri”
 • Acum 2 days In vizor
  Primăria s-a asociat, firma faliment a dat, fie numele banilor risipiţi lăudat! SC ANSA SMART ENERGY SRL a dat faliment, dar asociatul Pantelică de la “readepică” şi municipalitatea nu s-au înscris la masa credală să recupereze aproape 11 milioane de lei
 • Acum 2 days PubliNews
  Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj! Pe scenă vor urca muzicieni renumiți la nivel internațional
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE