Din oras

Jazz in the Park se intoarce acasa, in Parcul Central. Peste 10.000 de oameni sunt asteptati astazi la spectacolul muzicii

Peste 10.000 de clujeni sunt asteptati astazi sa redescopere, inconjurati de muzica, Parcul Central. Dupa doua zile de jazz pe malul Somesului, Jazz in the Park se intoarce in locul in care s-a nascut in urma cu trei ani. 

Aproape 5.000 de spectatori a strans noua zona promovata de festivalul jazz-ului la Cluj. Malul Somesului a fost mai animat in ultimele doua zile decat niciodata. 

Am reusit sa strangem in jur de 2.000 de oameni in prima zi si cam 2.500 in cea de-a doua. Sa speram ca vom avea puterea ca in editiile urmatoare sa pastram acolo un spatiu de cantat. A fost  o descoperire foarte faina, in special pentru cei din cartierul Grigorescu, care nu au parte de intalniri de genul asta in mod constant, dar si pentru restul spectatorilor. Multi au vizitat malul Somesului pentru jazz, altii pentru noutatea locului, iar pentru noi a fost o reusita. Misiunea noastra este sa deschidem spatii noi in oras, sa le oferim oamenilor locuri noi de intalnire cu ajutorul muzicii. Asa cum am facut-o acum trei ani cu Parcul Central, vom continua sa cautam locuri noi de intalnire. Nu ne-am propus niciodata sa strangem mai multi oameni pe malul Somesului decat au fost, de aceea evenimentele de acolo s-au intamplat in timpul saptamanii. Weekendul este si ramane pentru Parcul Central”, spune Stefan Teisanu, reprezentat Jazz in The Park. 

Anul acesta, Jazz in the Park e mai mare decat niciodata. Trei scene au fost deja amplasate in Parcul Central. In plus, parcul si-a deschis portile pentru targul de carte, iar cladirea Universitatii de Arta si Design va putea fi, din nou, vizitata. 

In mod obisnuit, intr-o zi de parc la Jazz in the Park se aduna intre 10.000 si 15.000 de oameni, fata de o duminica obisnuita, cand vin in parc 7.000 – 8.000, dupa estimarile Jandarmeriei. Anul acesta putem conta pe cel putin aceleasi cifre, dar credem ca vom fi mai multi vizitatori, pentru ca avem mai multe activitati. Avem trei scene de muzica, targ de carte, artizanat; deschidem, pentru prima data dupa multi ani, cladirea UAD, unde sunt expozitii de pictura, sculptura, instalatii”, mai spune Stefan Teisanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *