In vizor

Razie la Pata Rat

Peste 50 de politisti si luptatori SAS, plus 20 de jandarmi clujeni au efectuat ieri o razie de amploare la Pata Rat. Cu acest prilej au fost identificate trei persoane care se sustrageau urmaririi penale

Actiunea cu efective marite a fost coodonata de Inspectoratul Judetean de Politie Cluj (IPJ). 

„Au fost legitimate peste 100 de persoane. Un numar de 25 de persoane au fost amprentate, intre care si unele care nu au putut prezenta un act de identitate. Vrem sa avem o evidenta a acestor persoane. Au fost verificate cu acest prilej 25 de module si identificate in cadrul actiunii trei persoane care se sustrageau urmaririi penale. Politistii monitorizeaza starile conflictuale existente in vederea prevenirii degenerarii acestora. Sunt desfasurate activitati de indrumare/consiliere a persoanelor din comunitatile de romi cu risc crescut de victimizare. Luni a avut loc o intalnire intre copiii din zona si politistii de proximitate, fiind abordate diverse teme preventive”, a declarat Carmen Jucan, purtatorul de cuvant al IPJ Cluj. 

IPJ Cluj participa prin reprezentanti ai Serviciului Investigatii Criminale, Ordine Publica si Compartimentului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii la intalniri trimestriale cu reprezentantii ONG-urilor rome, intalniri organizate in cadrul Institutiei Prefectului, pe problemele comunitatii rome.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *