Rautacisme

ÎŢI MULŢUMESC, IUBIT CONDUCĂCIUCĂ! Mircea Abrudean, osanale premierului că l-a numit, „om ” l-a făcut

Cum vă ziceam, e ţara lor. O ţară ca afară din bun simţ. După ce încerci să-ţi scalzi fizicul în afaceri dubioase pe bani publici şi „sistemul” lor de pile, cunoştinţe şi relaţii te iartă (că e pe qui pro quo), începi să avansezi în pita banului public, fără să mai trebuiască să te pricepi la ceva.

Să vă arătăm de ce e fain şi la PNL, nu numai la PSD, UDMR şi alte partide care s-au perindat pe la putere în România considerând banii publici şi rezervorul de funcţii publice drept pradă de război.

Mircea Abrudean, băiatul care negocia lucrări dubioase în biroul fostului președinte al CJ Cluj, Horea Uiorean, după ce a fost numit prefect, a fost cărat la Bucureşti în aparatul SGG, apoi numit să gestioneze 2,5 miliarde de euro. ca să facă ”Cyber sinecuriști” politici. Acum l-a numit prim-plagiatorul României, Marcel Ciucă, Coordonator Național al României pentru Inițiativa celor Trei Mări. Că boii externi din respectiva „iniţiativă” habar nu au de „sivica” lui ăsta micu, că a fost numit pe pile, cunoştinţe şi relaţii şi nu au să-l trateze ca atare. Vrem în Schengen şi ne negociază intrarea plagitori adormiţi pe bancheta din spate a Istoriei. Un tablagiul șef: Lucian Bode – plagiator dovedit, prost grămadă, incompetent, vai de mama lui cu o faţă care parcă cere permanent să-i dai o ciorbă de burtă, țuică, muzică populară de duzină și mult somn, ne-a negociat intrarea în lume. Dacă trebuia să intrăm la Cirque du Soleille, sigur intram.

Acum să vă arătăm cine a fost paraşutat într-o sinecură de dolce far niente, ca să aibă şi el o „cocoraţie”, ce CV mumos etalează Mircea Abrudean.

Pentru început, trebuie să înțelegeți că nu oricine e pus cu fundul pe un sac de bani publici, dacă nu poate fi impulsionat să lucreze după cum i se dictează: În anul 2013, Consiliul Judetean Cluj a fost transformat intr-o vaca de muls de catre Horea Uioreanu, care a creat un sistem elaborat de „paradaraturi” prin care storcea bani de la contractori. Una dintre pistele descoperite de DNA ne arata ca Horea Uioreanu nu se ocupa doar de comisonarea lucrarilor existente, ci crea noi contexte pentru a lua spaga.

“In cursul lunii octombrie 2013, Abrudean Mircea, asociat si administrator la SC Siab Development SRL Cluj Napoca, apropiat al presedintelui CJ Cluj, a propus suspectului Uioreanu Horea Dorin demararea proiectului, oferindu-se sa realizeze prin intermediul societatilor comerciale pe care le detine lucrarile de proiectare si studii de fezabilitate. Interesul legat de demararea acestui proiect viza obtinerea contractelor si supraevaluarea costurilor legate de intocmirea proiectelor tehnice si a studiilor de fezabilitate, sens in care, Abrudean Mircea a propus presedintelui CJ Cluj remiterea unui procent de 10% din valoarea contractelor la incasarea lor”, scriu procurorii in raportul ce-l priveste pe presedintele CJ.

Urmare a celor discutate, s-a stabilit ca vor face obiectul proiectului urmatoarele drumuri: DJ 103G Aiton – Gheorgheni;  DJ 161 Gadalin- Bontida, DJ 109V  Cluj – Padureni – Satu Lung – Giula; DJ 109 S Giula- Borsa; DJ 109 D Sic- Coasta_ Vistea- Gadalin; DJ 107R Filea de Jos- Sacel; DJ 105L Floresti-Manastirea Tauti la care proiectarea, consultanta si executia lucrarilor urma sa se realizeze cu implicarea societatilor Siab Development SRL, Napotech SRL apartinand lui Abrudean Mircea si Eurodrum Com SRL apartinand lui Lola Liviu Laurentiu, societate la care Bota Iosif Liviu are calitatea de angajat. Pentru obtinerea unor sume cat mai mari in cadrul etapei de proiectare si intocmire a studiilor de fezabilitate, la intelegere cu Uioreanu Horea Dorin, s-a decis ca  realizarea studiilor si a proiectelor tehnice sa fie contractate separat, astfel ca, daca initial costurile pentru aceste lucrari erau estimate la 105.000 euro, dupa divizare, cand au decis incheierea separata de contracte, suma ce urma a fi incasata a crescut la 240.000 euro pentru aceeasi activitate realizata, ceea ce insemna ca suma ce urma a fi remisa presedintelui CJ Cluj Uioreanu Horea pentru alocarea preferentiala si in acest conditii a contractelor se ridica la 24.000 de euro, reprezentand procentul de 10% anterior negociat cu Abrudean Mircea.

“Datele cauzei au stabilit ca, desi proiectul a fost demarat la inceputul anului 2014, numitii Abrudean Mircea, Iuga Gavrila, Lola Liviu Laurentiu au demarat lucrarile la intocmirea proiectelor tehnice si a studiilor de fezabilitate inca din noiembrie 2013, avand asigurata obtinerea contractelor chiar anterior declansarii procedurii de atribuire”, mai scriau (degeaba) in rechizitoriu, procurorii.

Anii au trecut, Mircea Abrudean a fost iertat. A devenit prefect al județului Cluj, șeful cancelariei premierului Ciucă și șeful grupului de lucru pentru înființarea Centrului Cyber al UE la București. De acum taie frunză la câini din partea României la „Iniţiativa celor Trei Mări”…

Cum ”a fost iertat” Mircea Abrudean? Păi, după ce s-au hărnicit să îl acuze, procurorii DNA Cluj au adormit pe dosar și timp de trei ani, nu au administrat nici o probă. Așa că, în 2017, băiatul nostru a primit o soluție de clasare. Motiv de mult bla-bla-bla cu privire la inocență și nevinovăție. Așa o fi.

Cert este că, după clasare, Mircea Abrudean a avut parte de un traseu politic frumos.

Şi cam atât.

E bine că totuşi băiatul ştie cui să-i fie recunoscător, motiv pentru care i-a proptit premierului Nicolae Ciucă – plagiator dovedit, sluga obedientă a președintelui, lipsit cu totul de charismă, dar și de orice competențe, șters, împiedicat, mediocru, care nu se remarcă prin absolut nimic, o limbă-n FB de să se tot catifeleze.

„Mulțumesc Prim-Ministrului Nicolae Ciucă pentru desemnarea în calitate de Coordonator Național al României pentru Inițiativa celor Trei Mări. Preluarea rolului de gazdă a Summitului și Forumului Economic ale Inițiativei celor Trei Mări de către România presupune o coordonare interinstituțională eficientă și o colaborare strânsă între toți responsabilii care vor fi desemnați de instituții. Voi depune eforturile necesare pentru a adopta toate măsurile organizatorice necesare în vederea desfășurării cu succes a evenimentelor organizate în marja I3M la București.

*Inițiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă și informală, la nivel prezidențial, care reunește cele 12 state membre ale UE aflate între mările Adriatică, Baltică și Neagră (Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia). Inițiativa are ca obiectiv creșterea convergenței și a coeziunii, în paralel cu reducerea decalajului de dezvoltare economică între diferite zone și state membre ale UE, prin creșterea interconectivității în regiune, în domeniile energiei, transporturilor și celui digital. Principiile de bază ale Inițiativei celor Trei Mări sunt: promovarea dezvoltării economice, creșterea coeziunii la nivel european și consolidarea legăturilor transatlantice.”
Bravo, mumos Abrudene, aport!