General

Mircea, Bravo că te dai lup moralist cu banii caselor de pariuri şi sugi, în schimb, din banul public

Influencer-ul Mircea Bravo va primi de la Primăria Alba Iulia 250.000 de lei pentru a realiza un video în care să prezinte cum au fost implementate diverse proiecte în municipiu, proiecte cu finanțare europeană. Aka va primi aproape 50.000 de euro pentru a promova în video proiectele implementate în Alba Iulia cu bani de la UE. Scenariul video-ului va fi realizat de Mircea Bravo alături de Primăria Alba Iulia. Poate cumpără şi Netflix „documentarul”.

  • Oricum sunt bani de dat, că vin tot de la Uniunea Europeană, printr-un proiect câștigat la jumătatea anului 2022 de către administrația locală, printr-un proiect GROW „reGovery and Resilience through cOhesion frameWork“ (acronim GROW), prin care se dorește  promovarea investițiilor realizate din fonduri UE, din Alba Iulia. Grantul câștigat de primărie este de 237.968 euro.

Proiectul anunțat ca ”un nou succes pentru Municipiul Alba Iulia”

La momentul câștigării proiectului, acesta era anunțat ca ”un nou succes pentru Municipiul Alba Iulia”. În realitate este vorba despre un proiect prin care se vrea promovarea investițiilor prin fonduri europene realizate în oraș.

Din banii din proiect, o bună parte merg către salariile celor din echipa de implementare, altă parte de bani către vlogger și o parte din bani în implementarea proiectului.

La mai bine de nouă luni de la câștigarea proiectului, primăria Alba Iulia a anunțat cu ce vlogger va colabora, după ce au finalizat serviciile de achiziție.

A fost vorba despre o achiziție directă, nu una realizată prin platforma de achiziții publice.

Ce va face Mircea Bravo la Alba Iulia

Potrivit unui comunicat al primăriei, ”vlogger-ul care va fi implicat în proiect este cunoscut publicului larg sub numele de Mircea BRAVO, deținând o audiență importantă atât în rândul publicului național, cât și în comunitățile din afara țării, fiind reprezentativ pentru categoria de public țintă pe care proiectul GROW dorește să o atingă.

Video-ul va fi realizat de către Mircea Bravo la Alba Iulia, în vara acestui an, în cadrul unui eveniment local, pentru a promova proiectele finanțate de Uniunea Europeană prin politica de coeziune și implementate la nivel local, în baza unui scenariu stabilit împreună cu Municipiul Alba Iulia.

Videoul va fi promovat de către vlogger pe rețelele sale de social media (Youtube, Facebook, Tik Tok, Instagram) pentru a asigura o vizibilitate națională a proiectului și atingerea obiectivelor propuse”, se arată într-un document postat pe pagina de internet a instituției.

Proiectul, criticat de un alt vlogger

Proiectul în sine a fost criticat de un alt vlogger din România, Meps, care are un canal de YouTube și care vorbește despre platforma în sine, cum să faci bani din video-uri pe Youtube, în linii mari un canal dedicat celor ce folosesc platforma.

Vloggerul pornește de la articolul apărut pe alba24.ro și explică de ce primăria gândește greșit modul de abordare al proiectului.

”Cu cât citesc mai mult articolul, cu atât îmi dau seama că oamenii care lucrează în astfel de instituții, înțeleg foarte puțin fenomenul, asta ca să nu mă gândesc la alte lucruri necurate”, precizează acesta la începutul video-ului.

Unde ar urma să filmeze Mircea Bravo

Potrivit Primăriei Alba Iulia, obiectivul contractului este: ”realizare unui video în Alba Iulia cu un vlogger pentru promovarea proiectelor finanțate de Uniunea Europeană prin politica de coeziune și implementate la nivel local (reabilitarea Cetății Alba Carolina, măsuri de eficientă energetică la nivelul Centrului de zi pentru vârstnici, Liceului Sportiv, clădirilor rezidențiale reabilitate, precum și cadre cu viitoarele autobuzele electrice etc. – scenariu stabilit împreună cu Municipiul Alba Iulia);

• Postare video pe pagina de Youtube și Facebook a vloggerului;

• Postare pe contul de Tik Tok al vloggerului;

• Postare pe contul de Instagram al vloggerului.

• Participarea la diverse evenimente desfășurate în Alba Iulia, de comun acord cu autoritatea contractantă, și promovarea orașului prin crearea și publicarea de conținut video”, au precizat reprezentații primăriei pentru alba24.ro.

UPDATE: Mircea Bravo suge ban public și de la Ministerul Mediului. Acest promovează, printr-un clip pe TikTok, o campanie a Ministerului Mediului privind colectarea separată a deşeurilor. Individul bagă o ciorbă-n el, de zici că-i film de Cristi Puiu. Azi mâine-l vedem cu penibilitatea la ”Ursul de Aur”.