Anchete

ISU Cluj, sluga Untold. Trebuie sa moara oameni? Siguranta festivalierilor e egala cu zero. DOVADA

Incendiul de joi de la Untold care a fost generat de niste artificii prost montate a fost repede “stins” de ISU Cluj, care s-a facut ca ploua si a minimizat “incidentul”. Si presa locala si nationala a fost “stinsa” caci ciracii patronului Bogdan Buta care se ocupa de comunicarea festivalului au cenzurat cu duritate orice relatare critica (cititi putin mai tarziu Ziar de Cluj sa va aratam cum au fost sugrumate ziarele clujene si televiziunile nationale de catre Ioana si Edy Chereji).
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Cluj a ajuns atat de slugarnic in fata Untold incat orice bresa de siguranta a cetatenilor este ascunsa rapid si invelita in explicatii pompoase si tehnice in limbaj de lemn.
Mai mult, ISU Cluj minte in numele Untold si minte pe seama sigurantei spectatorilor.
Despre concertul Imagine Dragons de aseara, Biris, PR-ul ISU Cluj, a declarat ca participarea a fost de 63.800 spectatori si ca s-a luat decizia de a opri accesul oamenilor in stadion ca sa nu se creeze meleuri.
Pai, dragi cititori, Untold se lauda pe canalul
oficial de Tik Tok cu 120 000 de spectatori (Buta, la banii tai, ia si tu un vorbitor de engleza ca lumea, nu pe analfabetul/analfabeta de acum).
Si e evident ca pe stadion, asa cum arata imaginile, au fost mult mai multi spectatori decat a zis ISU.
Toate legile posibile despre siguranta spectatorilor si organizarea de evenimente au fost incalcate sub nasul autoritatilor competente (ISU, Politie, Jandarmerie), ai caror sefi trompau aseara bauturi fine la VIP, in frunte cu stapanul Clujului, Emil Boc, asta in timp ce caile de acces pentru evacuarea spectatorilor erau blocate de… spectatori.
sursa foto jos: Monitorul de Cluj
Capacitatea maximă a Cluj Arena este de 30.201 locuri, doar pentru atâtea locuri s-au proiectat măsurile de siguranță la evacuare în orice împrejurare, nu pentru 120 000 cu cât se laudă Buta la Imagine Dragons sau suta de mii cu care s-au lăudat joi că au umplut stadionul.
Dar cel mai “misto” raspuns vine chiar de la ISU Cluj, prin acelasi Biris care, rugat sa comenteze poza cu caile de evacuare blocate, a dat un raspuns socant. Din care intelegem ca rolul ISU, singurul rol, e sa priveasca. Daca organizatorul nu respecta masurile de siguranta, asta e, zicem o rugaciune si speram sa nu crape nimeni ars sau strivit.
Trebuie sa moara oameni ca sa se respecte legile, bai, autoritatilor?
Domnule Predoiu, sunteti ministru de Interne, chiar toate institutiile de forta au ajuns institutii de forma?
PS: Fiti pe receptie la Ziar de Cluj. Detonam doua bombe despre Untold in curand.