Din oras

Ioan Bildea, consilierul care "repara" orasul cu un telefon mobil si o bicicleta

Scris de 1,239

Nu exista zi in care consilierul local PNL Ioan Bildea sa nu semnaleze, pe pagina personala de Facebook, o problema pe care o identifica in oras. Ca e vorba de o gropa, un felinar lipsa, o parcare ce se impune a fi construita, un semafor ascuns dupa un copac sau un stalp, un drum ce trebuie refacut, Bildea le vede pe toate. Ca sa aiba acoperire mai mare, consilierul local are acum si o pagina pe care posteaza observatiile zilnice.

Fie ca ii scriu clujenii, fie ca primeste “un pont” sau a aflat dintr-o sursa sigura, Ioan Bildea vaneaza, in fiecare zi, problemele mici ci mijlocii cu care se confrunta locuitorii capitalei Ardealului. Cu telefonul mobil in mana si picioarele bine infipte in pedalele bicicletei cu care traverseaza orasul, consilierul pozeaza orice ii iese in cale. Apoi posteaza “capturile” pe Facebook, insotite fiecare de cate un comentariu  in care explica ce si cum ar trebui sa se faca. Dupa care le transforma in solicitari pe care le trimite Primariei Cluj-Napoca. De aici incolo, e treaba functionarilor publici sa ii raspunda la intrebari, sa il dumireasca, sa ii explice si/sau sa ofere o solutie problemei pe care ochiul sau vigilent de consilier local a observat-o.

Cea mai noua reusita a lui Bildea e amenajarea unui stand de taxi in imediata apropiere a Aeroportului International Avram Iancu, propunere pe care a facut-o in luna februarie a acestui an. “Desi a reactionat cu intarziere primaria merita totusi un like”, a scris el pe pagina sa de Facebook dupa ce municipalitatea a anuntat amenajarea standului de taxi.

In martie au inceput marcajul rutier, a doua zi sau a treia dupa ce am solicitat acest lucru. Tot in martie am solicitat interventia pentru reglarea timpilor de pornire a iluminatului public, s-a intervenit imediat. Am solicitat montarea unor separatoare de sens pe Calea Turzii, le-au amplasat. Le-am cerut sa demareze pasi concreti pentru solicitarea parcului CFR de la administrator si primaria a facut adresa catre CFR. Au demarat procedura de achizitie pentru gratarele care sa acopere alveolele de pe troatuare in care sunt plantati copaci. Pana si o trecere de pietoni de pe Bucium au semnalizat-o cum trebuie, imediat dupa ce le-am cerut asta… dupa ce am primit cateva sesizari din zona”, povesteste consilierul local.

Pentru ca ochiul ager al lui Ioan Baldea a constatat lipsa lor, Primaria a cumparat si amplasat oglinzi intr-o serie de intersectii din oras, a construit un sens giratoriu in Grigorescu, a amplasat stalpisori retractabili in Piata Muzeului, a pus stalpisori care impiedica parcarea pe o latura a strazii Cosbuc, a suplimentat numarul autobuzelor care circula pe linia lui 24B si a ridicat masini abandonate pe strazile Clujului. Iar asta doar anul acesta. In realitate, de la inceputul lui 2015, Bildea a “bombardat” Primaria cu sute de alte solicitari.

Fac asta din pasiune, o fac din 2009”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Din oras
  Începe vara festivalieră! ”Cluj Pride”, festivalul minorităților sexuale, se va desfășura anul acesta între 6 și 12 iunie
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Mare minune la Cluj! Au reînceput pe bune lucrările la podul Porțelanului
 • Acum 14 hours Rautacisme
  În Clujul Verde, de „Vinerea Verde”, care împlinește imediat un an, până și primarul Boc era să plătească bilet aiurea-n tramvai!
 • Acum 14 hours Justitie
  Vanessa Youness, iubita lui Gelu Oltean, condamnata definitiv la inchisoare
 • Acum 14 hours Politica
  NICIO EMOŢIE: Alegeri PNL: Lucian Bode (Sălaj) e noul număr 2 în partid ca secretar general. Dan Motreanu e prim-vicepreședinte după ce Virgil Popescu, favoritul președintelui Ciucă, s-a retras în ultimul moment
 • Acum 15 hours In vizor
  Nu reușesc să-l modernizeze în 10 luni și propun un nou termen. Șantierul din Parcul Operei se va încheia pe «final 2022»
 • Acum 15 hours In vizor
  Zice Mircea Abrudean: Misiunea mea este de coordonare a Cancelariei și de a fi un bun sfetnic pentru premier. Aveţi grijă, domnule Ciucă, că şi Uioreanu a ajuns la pârnaie după ce a fost “sfetnicit” de Abrudean!
 • Acum 15 hours Politica
  Alexandru Rafila: 40% din intervențiile Ambulanței se rezolvă la domiciliul pacientului. E nevoie de centre de medicină primară
 • Acum 15 hours General
  Bone Ferenc si-a marturisit crima. Barbatul sustine ca intrat in depresie in ultimii doi ani, de cand s-a aflat ca e violent
 • Acum 16 hours In vizor
  Declarații de neimaginat ale fostelor iubite ale lui Bone Ferenc: “Îmi curgea sângele din nas și mâinile mi erau pline de sânge până la brațe, fața mea era plină de sânge pur. L-am întrebat dacă este mulțumit acum. Mi-a răspuns că da, acum este mulţumit”
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică
 • Acum 17 hours In vizor
  Clujenii cer autorităţilor statului să îşi facă datoria şi să verifice ce au făcut şi fac cei de la CJ Cluj şi RADP Cluj-Napoca la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor
 • Acum 17 hours Justitie
  Seful DNA Cluj a dispus trimiterea in judecata a vicepresedintelui CJ SUCEAVA!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE