Din oras

Ioan Bildea, consilierul care "repara" orasul cu un telefon mobil si o bicicleta

Scris de 1,239

Nu exista zi in care consilierul local PNL Ioan Bildea sa nu semnaleze, pe pagina personala de Facebook, o problema pe care o identifica in oras. Ca e vorba de o gropa, un felinar lipsa, o parcare ce se impune a fi construita, un semafor ascuns dupa un copac sau un stalp, un drum ce trebuie refacut, Bildea le vede pe toate. Ca sa aiba acoperire mai mare, consilierul local are acum si o pagina pe care posteaza observatiile zilnice.

Fie ca ii scriu clujenii, fie ca primeste “un pont” sau a aflat dintr-o sursa sigura, Ioan Bildea vaneaza, in fiecare zi, problemele mici ci mijlocii cu care se confrunta locuitorii capitalei Ardealului. Cu telefonul mobil in mana si picioarele bine infipte in pedalele bicicletei cu care traverseaza orasul, consilierul pozeaza orice ii iese in cale. Apoi posteaza “capturile” pe Facebook, insotite fiecare de cate un comentariu  in care explica ce si cum ar trebui sa se faca. Dupa care le transforma in solicitari pe care le trimite Primariei Cluj-Napoca. De aici incolo, e treaba functionarilor publici sa ii raspunda la intrebari, sa il dumireasca, sa ii explice si/sau sa ofere o solutie problemei pe care ochiul sau vigilent de consilier local a observat-o.

Cea mai noua reusita a lui Bildea e amenajarea unui stand de taxi in imediata apropiere a Aeroportului International Avram Iancu, propunere pe care a facut-o in luna februarie a acestui an. “Desi a reactionat cu intarziere primaria merita totusi un like”, a scris el pe pagina sa de Facebook dupa ce municipalitatea a anuntat amenajarea standului de taxi.

In martie au inceput marcajul rutier, a doua zi sau a treia dupa ce am solicitat acest lucru. Tot in martie am solicitat interventia pentru reglarea timpilor de pornire a iluminatului public, s-a intervenit imediat. Am solicitat montarea unor separatoare de sens pe Calea Turzii, le-au amplasat. Le-am cerut sa demareze pasi concreti pentru solicitarea parcului CFR de la administrator si primaria a facut adresa catre CFR. Au demarat procedura de achizitie pentru gratarele care sa acopere alveolele de pe troatuare in care sunt plantati copaci. Pana si o trecere de pietoni de pe Bucium au semnalizat-o cum trebuie, imediat dupa ce le-am cerut asta… dupa ce am primit cateva sesizari din zona”, povesteste consilierul local.

Pentru ca ochiul ager al lui Ioan Baldea a constatat lipsa lor, Primaria a cumparat si amplasat oglinzi intr-o serie de intersectii din oras, a construit un sens giratoriu in Grigorescu, a amplasat stalpisori retractabili in Piata Muzeului, a pus stalpisori care impiedica parcarea pe o latura a strazii Cosbuc, a suplimentat numarul autobuzelor care circula pe linia lui 24B si a ridicat masini abandonate pe strazile Clujului. Iar asta doar anul acesta. In realitate, de la inceputul lui 2015, Bildea a “bombardat” Primaria cu sute de alte solicitari.

Fac asta din pasiune, o fac din 2009”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 35 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 36 mins Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE