In vizor

S-a dat unda verde la semaforizarea inteligenta din Floresti. Care vor fi modificarile din trafic in comuna

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR) a dat unda verde la semaforizarea inteligenta din comuna Floresti. Lucrarile de montare a sistemului vor demara in doar cateva zile urmand ca sistemul sa fie functional pana la mijlocul lunii octombrie. 

Traficul din Floresti urmeaza sa fie fluidizat prin noul sistem de semaforizare inteligenta ce urmeaza sa fie montat in urmatoarele zile. CNADR, dupa ce a respins o data proiectul, a cedat dupa un an si jumatate de insistente ale administratiei florestene si si-a dat avizul la sfarsitul saptamanii trecute pentru amenajarea pe strada Avram Iancu din comuna Floresti a unui sens giratoriu, a unui punct de intoarcere la pasajul de la Polus Center si implemetarea sistemului de semaforizare. Florestenii nu vor mai fi nevoiti sa stea in trafic zeci de minute pentru a ajunge acasa sau la serviciu deoarece, prin noul sistem de circulatie, va fi interzis virajul la stanga de pe drumul national E 60 pe strazile adiacente acestuia. 

Sensul giratoriu si punctul de intoarcere urmeaza sa fie amplasate de catre Directia Regionala de Drumurisi Poduri Cluj, in calitate de administrator al drumului, in zona showroom-ului reprezentantei BMW, respectiv a pasajului de la Polus Center. Potrivit reprezentantilor Primariei Floresti lucrarile pentru modificarea sistemului de circulatie vor demara in aceasta saptamana, iar daca vremea va permite semaforizarea inteligenta va fi functionala in prima jumatate la lunii octombrie. 

“Reprezentantii departamentului de achizitii din cadrul Primariei Floresti au luat deja legatura cu firma care, in decembrie 2014 a castigat licitatia pentru implementarea sistemului de semaforizare. In cateva zile se vor apuca de lucru. Chiar azi am aflat, ca in zonele reprezentantei BMW si a pasajului de la Polus, propuse de catre noi, cei de la DRDP vor incepe de azi amplasarea unui sens giratoriu provizoriu. E necesar pentru ca soferii sa se obisnuiasca cu noile sisteme de demarcatie. Repet, cea mai importanta schimbare in trafic este ca se va interzice virajul la stanga de pe drumul principal. Daca vremea o va permite in doua saptamanai vom avea semafoare in Floresti”, a declarat Horia Sulea, primarul comunei Floresti.

Sistemul de semaforizare ce urmeaza sa fie montat a costat bugetul comunei 900.000 de lei, iar firma care si-a adjudecat licitatia este Swarco Trafic Romania. Potrivit unui studiu de trafic al Inspectoratului Judetean de Politie realizat in 2014, intr-un interval orar 6.00-8.30 , prin Floresti, pe firul principal trec zilnic aproximativ 14.000 de masini. Dintre acestea doar un procent de 15% intra in Floresti, restul autovehiculelor avand ca destinatie municipiul Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *