Din oras

Investitia de la Sala Polivalenta ar putea fi recuperata abia in 300 de ani

Investitia facuta la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca ar putea fi recuperata abia in 315 ani, potrivit calculelor Ziar de Cluj. Asta, daca pretul de inchiriere pe ora va fi stabilit la 100 de lei, informatie care a aparut deja in presa locala. Si membrii Consiliului de Administratie de la Sala Polivalenta sustin ca pretul de inchiriere va fi fixat in jurul acestei sume. Municipalitatea clujeana a investit peste 15 milioane de  euro pentru ridicarea edificiului Salii Polivalente.

Din dorinta de a muta meciurile echipelor clujene care isi desfasoara, in prezent, activitatea la Sala Sporturilor “Horia Demian”, in Consiliul de Administratie de la Sala Polivalenta a fost vehiculata suma de inchiriere pe ora de aproximativ 100 lei, pentru noua locatie de pe malul Somesului. Pretul este aproape acelasi cu inchirierea pe ora a Salii Sporturilor, care este de 80 de lei. In aceste conditii, amortizarea investitiei s-ar putea realiza in peste 300 de ani!

Astfel, din cele 15 milioane de euro investiti, Primaria Cluj-Napoca  va recupera putin sub 50 de mii de euro pe an. In conditiile in care majoritatea echipelor care practica sport de sala au subventii de la bugetul local, Primaria va baga bani dintr-un buzunar in altul. Pe deoparte va continua sa aloce bani pentru sport, iar pe de alta va face tot posibilul sa aduca in Sala Polivalenta toate echipele clujene cu domeniu de activitate in sala. Prin urmare,veniturile din inchiriere ale Salii Sporturilor “Horia Demian” se vor subtia.

In cazul in care o echipa clujeana doreste sa rezerve sala pentru un an, timp de sase ore pe zi, aceasta va trebui sa scoata din buzunar 50 de mii de euro in avans pentru a avea exclusivitate si prioritate in desfasurarea meciurilor si a antrenamentelor.

Petru Calian, noul presedinte al Consiliului de Administratie, considera ca sumele vehiculate in presa cu privire la valoarea inchirierii salii pentru  echipele de club este una modica si ca se doreste, pe de-o parte, realizarea unui profit pentru  societatea care administreaza Polivalenta, si pe de alta parte atragerea echipelor inspre noua bijuterie a Clujului. Totodata, Petru Calian nu doreste sa transforme societatea care va administra Sala Polivalenta intr-un consumator de bani publici.

Primul meci, in 15 noiembrie

“Nu s-a stabilit programul exact al competitiilor care se vor desfasura in Sala Polivalenta, dar prima competitie sportiva va fi undeva prin 15 noiembrie cu un meci de baschet din Europa League. Trebuie pus in miscare in intreg sistemul si apoi sa stabilesti planul de bataie, era nevoie de cateva hotarari pentru a putea pune la punct festivitatea de inaugurare si apoi vom incepe. Discutii propriu-zise cu  reprezentantii cluburilor sportive care dedesfasoara activitati  in Sala Sporturilor Horia Demian nu au fost. Au fost discutii de principiu pe care le-am purtat in interiorul Consiliului de Administratie, si sigur ca cei care trebuie sa poarte aceste discutii le vor purta. Ma refer la conducerea executiva care va fi aleasa in cursul saptamanii viitoare, ei trebuie sa poarte acele discutii”.

„Asupra tarifelor nu s-a stabilit nimic, insa noi dorim sa atragem cluburile sportive sa desfasoare activitati la Sala Polivalenta pentru ca, pana la urma, pentru asta s-a construit. Nicidecum nu ne dorim sa venim cu niste preturi exagerate astfel incat sa nu fie in masura sa le plateasca. Trebuie sa tinem loc de un lucru: o societate comerciala  trebuie sa genereze profi,t nu trebuie sa se transforme intr-un consumator de bani publici. Trebuie gasit un echilibru intre a genera profit si a oferi acest edificiu sportului in special”, a declarat Petru Calian presedintele Consiliului de Administratie al Saliii Polivalente.

Spatiile din interior vor fi scoase la licitatie dupa ce vor avea loc recrutarile pentru posturile de conducere  din cadrul societatii care administreaza Polivalenta. Dupa numirea directorilor  – in cursul saptamanii viitoare – Consiliul de Administratie urmeaza sa aprobe doar tarifele propuse de acestia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *