Rautacisme

A inviat Elena Uioreanu!

Dupa cateva luni in care fanii nu au mai putut sa ii admire fotografiile si cugetarile pe Facebook, deputatul Elena Uioreanu ii linisteste cu un comunicat de presa, cu linkuri spre stenogramele in care sunt mentionate declaratiile sale politice. 

Comunicatul a fost remis presei azi dimineata odata cu lista foarte lunga de ziaristi din baza de date pe care o foloseste biroul alesei Colegiului 9 din Cluj. Jos de tot, la finalul acestora, destinatarii sunt atentionati ca li se aduc la cunostinta “declaratiile politice ale doamnei deputat Elena Uioreanu, de la inceperea sesiunii parlamentare – septembrie 2014”. 

Fosta sotie a lui Horea Uioreanu a emis, astfel, consideratii pe teme foarte inalte, de la suspendarea presedintelui, la autonomia Tinutului Secuiesc sau chiar despre normalitatea in viata politica romaneasca. 

“Sunt implicata in politica de mult timp in politica si cunosc legile dupa care functioneaza adevarata politica. Una dintre ele, asemanatoare cu legile razboiului, descrise de anticul Sun-Tzu, spune clar: „lupti pentru victorie, nu de dragul luptei”. Drept urmare, tot ceea ce face omul politic si partidul sau trebuie subordonat acestui scop: victoria politica. Nu ne putem permite animozitati personale, iubiri si uri, bisericute si tabere adverse, generozitati de parada, tradari si pocairi ulterioare. Cine procedeaza asa se poate chema oricum, numai om politic n-are de ce sa-si spuna”, se arata in stenograma despre suspendarea lui Basescu. 

“Ingaduiti-mi sa nu cred in coincidente si sa declar, cu toata raspunderea, ca deputat roman si liberal, ca ne aflam in fata unui pericol mortal. Principiul bulgarelui de zapada va functiona cu nemila, imediat ce permitem formarea unui bulgare. Daca mai credem in Romania, in romani, in limba, istoria, traditiile si viitorul nostru, vom pune piciorul in prag, asa cum ar proceda orice stat populat de cetateni responsabili. Daca nu, exista oricand varianta transformarii noastre in slugi pe propria mosie. N-ar fi oricum o premiera, iar cozile de topor n-au identitate nationala, ci doar cont in banca”, crede Elena Uioreanu in privinta autonomiei. 

“In ultimii 24 de ani, Romania a fost un veritabil poligon de incercare a multor variante de guvernare si de a face politica. Foarte ciudat e ca o singura varianta a fost ocolita cu mare grija: normalitatea, care i-a dus pe altii foarte departe inaintea noastra”, a indraznit deputatul clujean. 

Dincolo de profesionalismul indoielnic al remiterii e-mailului, remarcam agerimea limbajului folosit, avantaj pus in umbra doar de o indoiala: cum ar fi fost cariera Elenei Uioreanu in cazul in care politica romaneasca ar fi cunoscut normalitatea? 

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *