PubliNews

INTRĂ ÎN CEA MAI MARE COMUNITATE ACADEMICĂ DIN ȚARĂ! ÎNSCRIE-TE!

Sediul central al UBB se află în Cluj-Napoca, al patrulea oraș ca populație din România, centru de afaceri al regiunii și reședința județului Cluj, în inima provinciei istorice Transilvania. Campusul principal al Universității Babeș-Bolyai este situat în Cluj-Napoca, unde universitatea deține în prezent mai mult de 120 de clădiri universitare în întregul oraș.

Extensiile universitare aflate sub egida Universității Babeș-Bolyai sunt situate în 10 orașe din Transilvania: Bistrița și Năsăud (jud.Bistrița-Năsăud), Centrul Universitar UBB Reșița (jud. Caraș-Severin), Sfântu Gheorghe (jud. Covasna), Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita), Târgu Mureș (jud. Mureș), Sighetu Marmației (jud.Maramureș),  Satu Mare (jud. Satu Mare), Zalău (jud. Sălaj).

Patrimoniul Universității Babeș-Bolyai UBB include în jur de 200.000 m2 de spații educaționale și 100.000 m2 de spații de cazare pentru studenți. Alte facilități existente pentru cei peste 40 000 de studenți și pentru cadrele didactice includ un parc sportiv de mari dimensiuni (cu piste de alergare, terenuri de sport, săli de sport și un complex de natație), edituri și librării, muzee, săli de conferințe și zone de agrement, observatorul astronomic, cea mai diversă grădină botanică din țară, cantine și restaurante studențești. În afara orașului Cluj-Napoca, universitatea deține în prezent trei săli de conferințe și resurse de agrement situate în zone pitorești.

Universitatea are o ofertă vastă, adaptată nevoilor educaționale ale tinerilor din întreaga țară, dar și din Europa Centrală și de Est:

  • 22 de facultăți
  • 23 centre culturale 
  • 2 edituri
  • 8 muzee
  • 18 cămine studențești
  • 22 de biblioteci la facultăți și
  • Biblioteca Centrală Universitară

Prof.univ.dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai: „La UBB  există o cultură a calității”

„Evident, dacă aș fi absolvent și mi-aș dori să studiez în țară, cu siguranță aș alege Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și încerc să vorbesc așa, detașat de faptul că am terminat Universitatea Babeș-Bolyai, că sunt rectorul Universității, mă gândesc de ce aș face și astăzi același lucru: în primul rând pentru că, la nivel general, la UBB  există o cultură a calității. Asta și pentru că avem una dintre cele mai vechi tradiții academice din țară, începută acum 440 de ani și pentru că suntem o comunitate academică mare, complexă, cu 3 linii de studiu și pentru că suntem una dintre cele mai puternice universități ale țării, în Metaranking de 6 ani suntem chiar pe prima poziție. 

În al doilea rând, La UBB, un tânăr va fi format ca un om care învață în laboratoare moderne, anul trecut am investit 20 de milioane de lei numai în laboratoare didactice. 

Și-apoi, avem a treia misiune, care se referă la legătura cu societatea și noi spunem că studenții noștri, absolvenții noștri trebuie să fie buni specialiști și buni cetățeni. În relația cu societatea, ei trebuie să fie buni cetățeni, protectori ai democrației, oameni care nu doar că se adaptează la piața muncii, oameni care schimbă piața muncii. Aș veni la UBB pentru că știu că este foarte internațională. De exemplu, în anul universitar trecut, peste 1000 de studenți au avut o serie de schimburi în programe Erasmus sau în programe de colaborare directă între noi și diverse universități, astfel încât, dacă chiar vrei să studiezi în străinătate, să vezi ce înseamnă și studiul în străinătate poți să-l faci și dintr-o universitate românească. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *