In vizor

Solaris Real Estate mai construiește un bloc aproape de centrul Clujului

Scris de 655

Solaris Real Estate a devenit unul dintre cei mai importanți investitori imobiliari din oraș, ajungând să dezvolte proiecte imobiliare în mai multe zone din oraș. Firma identifică parcelele pe care se află construcții vechi pe care le la transforma în imobile mixte cu locuințe și spații comerciale.

Solaris Real Estate așteaptă să primească aprobarea Consiliului Local pentru un nou bloc ce urmează să îl construiască pe strada Moldovei, aproape de zona centrală a orașului. 

Parcela pe care se solicită construirea în suprafață de 637 mp este situată pe frontul nordic al străzii Moldovei. Pe teren există o clădire ce urmează să fie demolată pentru a se construi un imobil mixt cu regim de înălțime S+P+2E+R.  

Locurile de parcare vor fi amenajate în spații specializate dispuse la subsol și locurile de parcare pentru biciclete amenajate la sol.  

Pe spațiul verde vor fi amenajați cel puțin 3 arbori cu circumferința de minim 35 m.  

Arhitectul proiectului recunoaște că regimul de înălțime este preponderent parter, însă zona este în plină dezvoltare, mai ales că și Primăria are un proiect de modernizare a străzii Moților. 

„Parcelarul e în general inegal regăsându-se parcele cu fronturi înguste spre stradă, ocupate de clădiri aparținând tipologiei tradiționale, de tip periferic. Regimul de înălțime preponderent parter are tendința de creștere”, potrivit proiectului de hotărâre. 

Solaris Real Estate Investments Cluj-Napoca, înființată în 2017, este deținută de Axial Construct Invest Cluj-Napoca (50%) și Vinovis SRL Cluj-Napoca (50%) și este administrată de Călin Vișan și Florin Adrian Mercean.

În 2019, Solaris Real Estate Investments a avut o cifră de afaceri de peste 600 mii euro, un profit net de 4 mii euro și 11 angajați. În urmă cu doi ani, a avut venituri totale de 650 mii euro, profit net de 112 mii euro și 4 angajați.

Noul bloc se va numi Solaris Arena, fiind în apropiere de Cluj Arena și de BT Arena. Potrivit site-ului oficial al dezvoltatorului imobiliar toate cele 10 apartamente cu 2 sau 3 camere au fost deja vândute. De asemenea, Proiectul SOLARIS ARENA dispune la parter de două spații comerciale pretabile pentru funcțiuni de magazin, farmacie, bancă, showroom, cafenea, cofetărie, etc. În acest moment doar unul din cele două spații mai sunt sunt disponibile. 

Solaris Real Estate Investments a construit mai multe blocuri în oraș, toate sub numele de Solaris – Solaris Prisma, Solaris Astoria, Solaris 10, Solaris Elite.

 

 

 

 

 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  Pe SEAP a apărut noul termen al licitației pentru metrou sub formă de ”erată”. Dar sumele de la vechiul termen, din cauza cărora s-a anulat licitația, nu au fost reactualizate
 • Acum 2 hours Justitie
  Clujeancă cu antecedente penale, angajată ca badantă în Italia, la un pas de a fi condamnată la închisoare pe viață, după ce ar fi ucis un bătrân
 • Acum 2 hours Eveniment
  CE MAI MĂNÂNCĂ CLUJENII. Gândaci la o brutărie din Cluj: Unitatea a fost închisă si amendată cu 20.000 de lei
 • Acum 3 hours Editorial
  Sas la sas nu scoate portofelul personal, ci cel al Patriei. Despre simplele coincidențe ale faptului că Michael Schmidt a câștigat peste 180 de milioane de euro numai de când e amicul său Președintele Patriei
 • Acum 4 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD și PNL domină autoritar clasamentul partidelor
 • Acum 5 hours Politica
  Nu se va ține școală online pe timpul iernii. Anunțul ministrului Educației
 • Acum 6 hours Eveniment
  ACCIDENT PE DRUMUL GROAZEI DIN CLUJ: TIR încărcat cu celuloză, răsturnat la ieșirea din Negreni. Sunt scurgeri de carburant pe carosabil
 • Acum 7 hours Straineze
  Alegeri în Italia: Pe fondul unui absenteism major la vot, extrema dreaptă revendică viitorul guvern. Pentru prima dată din 1945 un partid post-fascist se află în poziția de a conduce Italia: ”Vom guverna pentru toţi italienii”
 • Acum 17 hours Eveniment
  Bombă de aviație de 100 de kilograme, din Al Doilea Război Mondial, descoperită în Pădurea Făget
 • Acum 18 hours Eveniment
  Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy, retrase de la vânzare din magazinele din România, după detectarea bacteriei Listeria Monocytogenes
 • Acum 1 day In vizor
  Emil Boc a îngropat câinele de pază al democrației, iar la pomană ne dă metrou
 • Acum 1 day Din oras
  UN POTENȚIAL UCIGAȘ MAI PUȚIN. Un tânăr și-a pierdut viața intrând cu mașina într-un stâlp pe Calea Moților la o viteză estimată între 150 – 180 km/oră. Bine că n-a mai omorât și vreun nevinovat. În 2016 a fost arestat pentru deținerea unei culturi de canabis
 • Acum 2 days Din oras
  Un bărbat amenință că își dă foc la casă pe strada Orăștiei din Cluj-Napoca
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE