In vizor

Solaris Real Estate mai construiește un bloc aproape de centrul Clujului

Solaris Real Estate a devenit unul dintre cei mai importanți investitori imobiliari din oraș, ajungând să dezvolte proiecte imobiliare în mai multe zone din oraș. Firma identifică parcelele pe care se află construcții vechi pe care le la transforma în imobile mixte cu locuințe și spații comerciale.

Solaris Real Estate așteaptă să primească aprobarea Consiliului Local pentru un nou bloc ce urmează să îl construiască pe strada Moldovei, aproape de zona centrală a orașului. 

Parcela pe care se solicită construirea în suprafață de 637 mp este situată pe frontul nordic al străzii Moldovei. Pe teren există o clădire ce urmează să fie demolată pentru a se construi un imobil mixt cu regim de înălțime S+P+2E+R.  

Locurile de parcare vor fi amenajate în spații specializate dispuse la subsol și locurile de parcare pentru biciclete amenajate la sol.  

Pe spațiul verde vor fi amenajați cel puțin 3 arbori cu circumferința de minim 35 m.  

Arhitectul proiectului recunoaște că regimul de înălțime este preponderent parter, însă zona este în plină dezvoltare, mai ales că și Primăria are un proiect de modernizare a străzii Moților. 

„Parcelarul e în general inegal regăsându-se parcele cu fronturi înguste spre stradă, ocupate de clădiri aparținând tipologiei tradiționale, de tip periferic. Regimul de înălțime preponderent parter are tendința de creștere”, potrivit proiectului de hotărâre. 

Solaris Real Estate Investments Cluj-Napoca, înființată în 2017, este deținută de Axial Construct Invest Cluj-Napoca (50%) și Vinovis SRL Cluj-Napoca (50%) și este administrată de Călin Vișan și Florin Adrian Mercean.

În 2019, Solaris Real Estate Investments a avut o cifră de afaceri de peste 600 mii euro, un profit net de 4 mii euro și 11 angajați. În urmă cu doi ani, a avut venituri totale de 650 mii euro, profit net de 112 mii euro și 4 angajați.

Noul bloc se va numi Solaris Arena, fiind în apropiere de Cluj Arena și de BT Arena. Potrivit site-ului oficial al dezvoltatorului imobiliar toate cele 10 apartamente cu 2 sau 3 camere au fost deja vândute. De asemenea, Proiectul SOLARIS ARENA dispune la parter de două spații comerciale pretabile pentru funcțiuni de magazin, farmacie, bancă, showroom, cafenea, cofetărie, etc. În acest moment doar unul din cele două spații mai sunt sunt disponibile. 

Solaris Real Estate Investments a construit mai multe blocuri în oraș, toate sub numele de Solaris – Solaris Prisma, Solaris Astoria, Solaris 10, Solaris Elite.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *