Anchete

Interlopul Mihai Moldovan, tratat de primarul Cristian Matei ca pe propriul fiu. Afacerea în rate!

Cloaca de interlopi de la Turda, traficanți de droguri, șantajiști, agresori și proxeneți, nu doar că a fost protejată o bună parte de timp de către autoritățile locale, ci a fost încurajată spre dezvoltare de însuși edilul municipiului, primarul Cristian Matei. 

Săptămâna aceasta a fost arestat Mihai Septimiu Moldovan, interlopul turdean poreclit Calu sau CIFF, într-un dosar de proxenetism, șantaj și cămătărie și influențarea martorilor. Dosarul era inițial pe masa procurorilor de la DIICOT Cluj, care au predat pontul celor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, iar după doi ani s-au efectuat cinci arestări la Turda și trei în Spania, rețeaua funcționând în Madrid și Tenerife. 

(n.red. Felicitări pe acestă cale celor de la Biroul de Investigații Criminale Turda. Știm că mai lucrează la încă un dosar drăguț)

Haideți să vă lamurim cu o treabă: campanie electorală „a la” Cristian Matei fără interlopi turdeni nu există. Adică vorbim dincolo de grătare și petreceri comune despre prezența interlopilor în fața secțiilor de votare în zilele decisive. Că, spre exemplu, la confirmarea celui de-al doilea mandat obținut de Cristian Matei care credeți că au fost invitații de bază la petrecere? ”Antreprenorii” Gagarin, Ovidiu Roja și Mihai Molodovan, ultimii doi fiind arestați în ultimele două săptămâni în dosare diferite. 

Dincolo de condamnări și dosare penale, Mihai Septimiu Moldovan se prezenta în ultimii ani ca fiind un ”mic” afacerist curat din Turda. Cum? Cu ajutorul primarului Cristian Matei, care de când a preluat administrația locală (2016) tot ce a făcut a fost să introducă în toate colțurile din insituțiile publice rude și colaboratori. Mai mult, odată ajuns primar, Cristian Matei le-a deschis poarta spre bunurile orașului celor mai importanți oameni, în special lui Ionuț Matei (fiul) și interlopului Mihai Moldovan. Cum prin acordarea ÎN RATE a unor terenuri pe care aceștia să le procure din domeniul public în patriomoniul personal. 

Ziar de Cluj a prezentat anul trecut un material amplu despre acest „credit preferențial” acordat de Cristian Matei fiului său Ionuț. Nu doar că i-a dat terenul în rate, ci a semnat personal autorizația de construcție. (LINK material)

CADOUL pentru intelopul Mihai Moldovan 

Pe 30 martie 2017 s-a supus la vot, obținându-se majoritate favorabilă, Hotărârea nr. 125 privind vânzarea fără licitaţie publică a unui teren în suprafaţă de 800 mp, aparţinând domeniului privat al municipiului Turda, situat in Turda, str. Castanilor nr. 39 catre Moldovan Mihai Septimiu si Moldovan Monica. 

Pentru ca lumea să nu se prindă despre ce era vorba, proiectul a fost inițiat de către primarul Cristian Matei și introdus pe ordinea de zi exact în ziua cu ședința. Nu ne credeți? Iată fragmente din Procesul Verbal întocmit la ședința respectivă: 

După precizările făcute de președintele de ședință, Anca Doru Paul Ioan, primarul Cristian Matei a luat cuvântul și a justificat încredințarea terenului, fără licitație, către interlopul Mihai Moldovan prin scuza că s-a dezbătut în comisie dar erau câteva neregularități cu CF-urile, care s-au remediat și voila! proiectul. 

Proiectul a fost ”supus dezbaterilor”, dar nimeni n-a întrebat nimic despre cum a apărut acest proiect și de ce a fost ales interlopul Mihai Moldovan ca beneficiar a unui teren achiziționat în rate cu o suprafață de 800 de mp. 

Sursele Ziar de Cluj susțin că anchetatorii au în vizor această achiziție, dorind să pună sechestru pe terenul respectiv, nu de alta, dar pe terenul respectiv a răsărit o clădire imensă: Casa Ianis – care poartă numele unuia dintre băieții interlopului. Căldirea este făcută pentru a fi transformată în pensiune, dat fiind că terenul respectiv se situează în apropierea Salinei Turda. 

 

Fiul legitim a primit mai puțin 

La nici un an de la cadoul oferit de primar interlopului Mihai Moldovan, mai apare un proiect de hotărâre, pe aceeași rețetă pentru 600 de mp vânduți din domeniul public, în rate.

Proiectul de hotărâre controversat prevede vânzarea fără licitație publică a unui teren în suprafață de 675 mp, aparținând domeniului privat al Municipiului Turda, înscris în CF 63848 Turda, situat în Turda, str. Ocnelor fn, în favoarea lui Matei Bogdan Ionuț și Matei Geanina Silvia, ambii domiciliați în strada Ocnelor nr. 7. Prețul aproximativ de vânzare este de 19 euro/mp, cu circa 1 euro /mp mai ieftin decât se vând terenurile din zonă.

Cei 675 de metri nu au fost chiar 675 la început. Până să ajungă la suprafața aceasta, autoritățile locale au demarat o serie de proceduri cadastrale. În 27 august 2018, Consiliul Local Turda aprobă alipirea a două imobile unul de 162 și unul de 513 mp prin formarea unui nou corp de avere având nr. top. nou 6791/17/1/2; 6791/17/4/2 în suprafaţă de 675 mp şi întabularea acestuia în favoarea Municipiului Turda – Domeniul Privat.

Afacerea s-a concretizat: „”Se aprobă vânzarea fără licitație publică a unui teren în suprafață de 675 mp, aparținând domeniului privat al Municipiului Turda, teren împrejmuit în favoarea lui Matei Ionuț Bogdan și Matei Geanina Silvia, ambii domiciliați în Turda. Prețul de vânzare stabilit prin raportul de evaluare nr. 191/03.12.2018, întocmit de societatea IRF Consulting SRL, parte integrantă din prezenta hotărâre, este de 95.630 lei, valoare la care se adaugă TVA. Prețul de vânzare va fi achitat până la data de 20.12.2019. Plata se va face în 12 rate lunare egale până în ultima zi lucrătoare a lunii pentru care se face plata. După această dată se percep majorări de întârziere în cuantum de 0,01%/zi”, arată hotărârea de consiliu local.

Ulterior a venit și autorizația de construcție dată de la tati pentru căsuță frumușică în care să se mute Matei jr.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *