In vizor

Interlopul Adrian Groșan a fost reținut pentru trafic de droguri

Interlopul Adrian Groșan a fost reținut, vineri, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

  • Adrian Groșan, implicat în tâlhării, bătăi și furturi de-a lungul timpului

CITEȘTE ȘI: Adrian Groșan, vedeta din dosarul polițistului Liviu Șipoș, dat în urmărire generală! Instanțele din București ascund informațiile de la dosar!

CITEȘTE: Avocat Sonia Almaș, dezvăluiri din dosarul lui Liviu Șipoș – ex ofițerul de la Antidrog, arestat pentru șantaj: „Nu știu de ce s-a vehiculat numele clientului meu. Adrian Groșan nu a fost reținut, audiat sau percheziționat!”

Care avocat, este una și aceeași persoană care apare în Ziar de Clu și în acest material: La retinerea interlopului clujean Cretu, trupele speciale si procurorii DIICOT au gasit-o in locatie si pe, surpriza!, avocata interlopilor, pretioasa Sonia Almas, la o ora total “neprofesionala”. Cerem Baroului Cluj sa intervina!

Adrian Groșan a fost acuzat de tâlhărie, lipsire de libertate și violare de domiciliu pe teritoriul Ungariei, după ce alături de Vasile Ciasar și Alex-Mihai Todica, a băgat doi bărbați în spital de la care au furat aproximativ 100.000 de euro. Potrivit anchetatorilor maghiari faptele au fost comise în perioada ianuarie-martie 2020.

Cei trei bărbați ar fi intrat prin efracție în două locuințe din Ungaria, i-au legat pe proprietari de mâni și de picioare pentru a se asigura că nu pot alerta autoritățile până dispar cu prada și le-au furat banii. Anchetatorii maghiari au dezvăluit că Groșan, Ciasar și Todica le-au spus victimelor că sunt polițiști.

CITEȘTE: BREAKING Controversatul infractor Adrian Groșan, coinculpat în dosarul comisarului Șipoș, din nou după gratii pentru o tâlhărie în UNGARIA

Adrian Groșan a fost acuzat că l-a tâlhărit pe omul de afaceri bistrițean Octavian Harșianu, în noiembrie 2018. Groșan a fost ajutat de Ciasar în comiterea infracțiunii, dar și de un alt bărbat care a rămas neidentificat.

Cei trei bărbați au intrat în locuința familiei Harșianu și i-au amenințat cu cuțitul pe proprietari pentru a le spune unde au depozitate sume de bani în locuință. Groșan și ceilalți doi au plecat cu suma de 30.000 de euro, dar și cu trei telefoane mobile.

Groșan a stat două luni după gratii, până în ianuarie 2019, când procurorii au cerut Judecătoriei Bistrița prelungirea măsurii preventive. Instanța a admis solicitarea procurorilor, însă hotărârea a fost contestată la Tribunalul Bistrița și desființată aici de către judecătorul de drepturi și libertăți, dosarul fiind trimis spre rejudecare Judecătoriei Bistrița.

Până să ajungă cauza din nou pe rolul Judecătoriei Bistrița, măsura arestului preventiv aplicată lui Groșan a expirat, astfel dosarul a rămas fără obiect, iar Groșan se bucură de libertate.

 

Sursa: Gazeta de Cluj