Justitie

Instanța a respins cererea norei fostului prefect de Cluj, Gheorghe Vuşcan, de anulare a deciziei de retragere a titulului de doctor pentru plagiat

Curtea de Apel București (CAB) a respins cererea Anei Maria Oana Goleanu Vușcan de anulare a ordinului semnat de fostul ministrului al Educației Monica Anisie prin care i s-a retras titlul de doctor în științe militare la Academia SRI pe motiv de plagiat, potrivit deciziei instanței.

Ana Maria Oana Goleanu Vușcan este avocată și fiica generalului (r) SRI Viorel Goleanu, fost director al Spitalului SRI. Este și nora lui Gheorghe Vuşcan, fost prefect de Cluj.

În 2012, ea a obținut titlul de doctor în studii de securitate și intelligence cu teza de doctorat „Restrângerea exercițiului unor drepturi sau al unor libertăți ca element de securitate națională”, coordonată de profesorul Gheorghe Toma.

Decizia CAB din 24 mai 2021 nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte. Acest proces deschis de Ana Maria Oana Goleanu Vușcan împotriva Ministerului Educației ține în loc un alt proces deschis, de această dată, de Academia SRI împotriva ei, prin care s-a solicitat anularea diplomei de doctorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *