Sport

Înscrierea lui „U” Cluj în Liga a IV-a, „pe ultima sută de metri”. Ce spune Sabău despre jucătorii pe care se va baza clubul

Noul proiect al Universităţii Cluj este aproape finalizat, echipa urmând să se înscrie în următoarele zile în Liga a IV-a.

Documentele au fost „trecute” prin instanţă, urmează redactarea sentinţei şi apoi încheierea pe cale amiabilă a contractului de marcă cu vechea societate, pentru ca, în final, Consiliul Local să poată atribui brandul „U” noii asociaţii. Potrivit primarului Emil Boc, totul a ajuns pe ultima sută de metri.

„Suntem în linie dreaptă cu acest proiect al comunităţii, pentru că nu e al primarului, al rectorilor sau al unei persoane fizice sau juridice, e al comunităţii. Am trecut de faza depunerii actelor la judecătorie, acum urmează ca sentinţa să fie redactată, iar mai apoi vrem să evităm un proces juridic şi să definitivăm, pe cale amiabilă, încetarea contractului de marcă. După înscrierea în Liga a IV-a, Comitetul Director al asociaţiei va lua deciziile sportive cu privire la persoanele care se vor ocupa de club”, a spus primarul Clujului, Emil Boc, pe contul său de Facebook.

Înscrierile în Liga a IV-a se pot face până în 14 august, iar actualii juniori de la Universitatea Cluj vor forma, aproape exclusiv, lotul viitoarei echipe, care va începe campionatul în luna septembrie.

„Vom încerca să convingem aceşti jucători că merită să rămână, că merită să investim în ei, dar asta doar după ce va fi oficial totul şi vom avea statutul. Juniorii fac antrenament acum în Parcul Babeş şi e foarte bine că s-a găsit această soluţie. De asemenea, într-o săptămână vom putea vorbi şi de noul antrenor al echipei, încă nu am stabilit nimic. Deocamdată nu ştim pe ce stadion vom juca, în Parcul Babeş sau pe Cluj Arena, dar eu cred că ar trebui pe Cluj Arena. E echipa Clujului, echipa Universităţii şi cred că acolo ar trebui să evoluăm”, a declarat, pentru CJSport.ro, managerul viitorului club din Liga a IV-a, Ioan Ovidiu Sabău.

În acest eşalon fotbalistic, fiecare club este obligat de către AJF Cluj să aibă şi o echipă care să evolueze în campionatul judeţean de juniori A1. În sezonul trecut „U” Cluj a fost reprezentată de o formaţie pregătită de Zsolt Szilagyi, care a terminat pe locul 5 în clasament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *