Din oras

Ia-ti mireasa "ziua buna" de la cununia-n parc. Untold ii trimite pe miri in Piata Unirii, pe comercianti la Sala Sporturilor si pe tarani acasa

Fiecare mireasa isi planuieste cu multa atentie ziua nuntii. Toate detaliile sunt importante, de la data si locatie, pana la fotografiile care vor ramane amintire. Vara, sute de cupluri isi unesc destinele in foisorul din Parcul Central, in fiecare sfarsit de saptamana.

Doar ca miresele care se casatoresc saptamana aceasta nu vor avea tocmai nunta visata. Vinovatul? Nu se stie! Primaria, Untold-ul, Emil Boc, Bogdan Buta? Nici macar n-ar sti miresele care-si plang in batista cui sa doreasca ploaie si sa se ia curentul, ca le-au fost stricate cununiile civile.

Timp de 5 zile, Clujul va fi gazda celei mai mari „petreceri private” din Romania. De vorbit, s-a tot vorbit despre cat de wow va fi festivalul, cat de mare, cat de spectaculos, cat de incitant, etc. Nu s-a vorbit, insa, despre evenimentele si traditiile Parcului Central, cele care au dat oazei verzi din Cluj o identitate aparte si la care participam cu drag de fiecare data.

In fiecare vara, orasul renaste si odata cu el, Parcul Central infloreste de lume si voie buna. Oricine are motive in weekend sa vina in parc. Copiii vin sa se dea pe hidrobiciclete si sa se joace in spatiul special amenajat, tinerii sa se plimbe, sa se relaxeze, amatorii de muzica de fanfara pot asculta concerte in aer liber, iar cei mai indrazneti se pot chiar aventura in mini campionate de sah. De departe, insa, cele mai cautate momente in Parcul Central sunt casatoriile civile. Copiii, mai ales, sunt cei care, la vazul rochiilor de mireasa, tresalta si se bucura. Si daca mai scapa nasa mare si o praji si un pahar de suc, cu atat mai bine.

O statistica din anul 2015, ne arata ca in fiecare weekend, in Parcul Central isi unesc destinele in jur de 50 de cupluri.

La fel ca si anul trecut, pe perioada Untold, Cununiile Civile se vor desfasura in sediul din Piata Unirii. Probabil, tinerele familii dornice de a beneficia de acelasi drept ca si concitadinii lor, sunt aruncate de administratia locala in galeata „minoritatii tacute”. Conducatorii urbei nu dau doi bani nici pe drepturile cetatenesti si nici pe faptul ca mirii, in febra pregatirilor, au intampinat recent o noua schimbare de planuri si un stres suplimentar in organizarea celui mai important eveniment din viata lor.

Nu-i nimic, nu sunt singurii carora le sunt date planurile peste cap. Nici clujenii care nu sunt pe targetul Untold nu sunt mai incantati de anularea pietei volante.

„Primăria Cluj-Napoca anunţă că sâmbătă, 6 august 2016, nu va avea loc piaţa volantă de pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, având în vedere faptul că în această perioadă se desfășoară Festivalul Untold 2016. Piaţa volantă de la Sala Sporturilor va fi redeschisă în ziua de
sâmbătă, 13 august 2016″, spune un comunicat sec.

Insa pe doamna Mia nu o intereseaza. „Fix cand vroiam sa ma duc sa-mi iau castaveti. Amu oi merge in piata mare, dar imi placea sa iau de la tarani, nu de la samsari. Da’ cat tine dracovenia asta? Sa se termine repede, sa nu ne zdrangane aia mult”, comenteaza bunicuta manastureanca, necajita ca nu vin taranii cu marfa proaspata si buna.

Dar taranii nu ajung pe platforma Salii Sporturilor din cauza comerciantilor care isi desfasurau in mod normal activitatea pe Aleea Stadionului, si care au fost relocati temporar in locul taranilor cu fructe si legume. Practic, Parcul Central se muta partial la Sala Sporturilor.

Ca sa se inchida cercul, cununiile ar fi putut fi mutate pe terenul de volei de plaja, din fata Salii Sporturilor „Horia Demian”. Si macar s-ar fi desfasurat in aer liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *