Din oras

INCONȘTIENȚĂ CRIMINALĂ: Arde dealul Soporului pentru a doua seară la rând. Arde și Pata Rât în zona Cimitirului ”Moș Ion Roată”, iar incendiul se extinde

Peste 20 de incendii de vegetație izbucnite in cursul zilei de astăzi în județul Cluj! Marți seara, cineva a dat foc pășunii din Sopor, iar focul s-a  extins spre Pata Rât. Este vorba despre proverbiala lene a ”agricultorului” care, în loc să-și are terenul, pune foc vegetației. Partea proastă este că, în zona incendiilor există și un mare depozit de carburanți.

„În cursul zilei de astăzi, peste 20 de incendii de vegetație au izbucnit În județul Cluj. Echipajele ISU au intervenit la 16 dintre acestea, fiind sprijinite și de echipaje ale SVSU în patru situații”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

În aceste momente, 8 echipaje ale ISU Cluj luptă cu flăcările în urma incendiilor de vegetație din diferite locații, dar și la o intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat în urma unui eveniment rutier.

„Cel mai puternic incendiu de vegetație a avut loc în zona Sopor din municipiul Cluj-Napoca. La ora actuală intervin pentru stingerea focarelor de acolo trei echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca”, a mai comunicat ISU Cluj.

Incendiul a izbucnit în apropierea unității Militare Someșeni și a cimitirului Moș Ion Roată, însă niciunul dintre aceste obiective nu a fost afectat deocamdată.

Este bine că se eliberează de ”noxe” terenul pe care va construi Elena Udrea un super-extracalifragilistic cartier de lux. Asta dacă scapă de nenumăratele dosare de corupție aflate pe rol.

La ora publicării acestei știri, echipajele ISU Cluj se luptau în continuare cu flăcările din zona Sopor.