De cartier

Încă o stradă din cartierul Bună Ziua se transformă în zonă rezidențială

Autoritățile analizează prefacerea unei străzi din cartierul Bună Ziua din spațiu dedicat activităților economice în zonă mixtă/zonă rezidențială.

Bună Ziua Rezidențială

Solicitarea aparține Vitacom Import Export, deținută de omul de afaceri Vasile Vita.

Vitacom este detinută de Vasile Andrei Vita, unul dintre cei mai vechi antreprenori din Cluj. În 2020, Vitacom Electronics a inregistrat venituri totale de peste 11,6 milioane euro, cu aproximativ 100 mii euro mai putin decat in 2019. In 2018, valoarea cifrei de afaceri era de aproape 11,6 milioane euro. In ultimii 20 de ani, veniturile totale ale companiei au crescut constant.

Profitul net declarat de companie în 2020 a fost de aproape 845 mii euro, fata de 298 mii euro in 2019 si 353 mii euro in 2018. In anul 2000, profitul companiei era de 2.400 euro.

CITEȘTE ȘI: Intr-un an, distribuitorul de produse electronice Vitacom Cluj, controlat de Vasile Vita, si-a crescut profitul de trei ori

Prin PUZ-ul analizat de urbaniștii din Primărie se propune schimbarea încadrării funcționale din zona de activități economice cu caracter industrial în zonă mixtă și zonă rezidențială.

Documentația prevede dezvoltarea terenului pe bază de structură parcelară.

1 parcelă – front la str Bună Ziua, destinată construirii unui imobil cu funcțiuni mixte

5 parcele – pentru construire locuințe colective, max – 3 niveluri supraterane, cu acces din str Camil Petrescu

2 parcele – pentru spațiu verde

2 imobile – destinație „drum” pentru regularizarea str Camil Petrescu

Reglementările specifice propuse prevăd o structură funcțională mixtă ce include locuirea colectivă, activități administrative etc.

La imobilele noi, primul etaj suprateran spre spațiile publice va avea în mod obligatoriu funcțiuni de interes public. Spațiile de locuit vor fi amplasate la etajele imobilelor.

Amplasamentul este situat în zona centrală a cartierului Bună Ziua, cartier cu caracter preponderent rezindețial. În prezent, aici se regăsește o construcție cu caracter industrial, în suprafață de 3016 mp, și care aparține Vitacom.

Prin documentația analizată de Primărie urmează să se reglementeze un teritoriu în suprafață de 15.971 mp.

Strada Bună Ziua, din cartierul cu același nume, face legătura între Calea Turzii și strada Fagului.

Chiar dacă strada a fost lărgită cu întârzieri, în continuare traficul este sufocat în zona Fagului-Brâncuși-Romul Ladea-Borhanci, sens giratoriu pe care administrația urmează să-l extindă/modernizeze după realizarea centurii ocolitoare a orașului.

De asemenea, în zona str Fagului, administrația locală avea în calcul exproprieri pentru extinderea acesteia.

Cartierul Buna Ziua nu dispune de nici o școală și nici o gradiniță, deși zona s-a dezvoltat continuu în ultimii 20 de ani.

CITEȘTE ȘI: Încă 1 an și 6 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și PUZ pentru prima școală generală din Bună Ziua