Cooltura

Liber la teatru fără mască, la Cluj! Sălile vor putea primi, fără restricții, circa 900 de spectatori. Incidența Covid-19 este astăzi la Cluj-Napoca de 12,12 la mie

Scris de 693

Încetarea stării de alertă din data de 9 martie dă liber la teatru fără mască și la Cluj, unde sălile marilor instituții de cultură au o capacitate de circa 900 de oameni. Activitățile culturale, artistice, în spații închise, se pot organiza fără restricții, purtarea măștii nemaifiind obligatorie, ci doar recomandată. E cazul să ne bucurăm sau să ne îngrijorăm, dar fiind faptul că virusul nu a fost eradicat definitiv și nu se ia după legiferările, uneori cu aparență de arbitar, ale decidenților politici?

„Ieșirea din starea de alertă ei au declarat-o după numărul de cazuri care a scăzut, de internări în spital. Dar, acum cât este valul acesta de frig, zilnic avem pacienți pozitivi. Deci virusul este încă prezent, încă sunt îmbolnăviri, deci nu am scăpat, inclusiv sunt vaccinați cu două sau cu trei doze și fac boala. Deci, până ține starea de alertă, la noi, din punct de vedere medical, e până în 31 martie… Noi, ca sănătate, aplicăm măsurile legate de Covid până în 31 martie. Din 31 martie, mai vedem!”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, medicul de familie Elena Nagy.

Așadar, deciziile politice par a nu se pupa cu situația epidemiologică. Potrivit DSP Cluj, astăzi la Cluj-Napoca incidența Covid-19 este de 12,12 la mie.

Fiindcă nu mai este stare de alertă, instituțiile culturale nu mai restricționează locurile disponibile la spectacole, pentru ca spectatorii să fie distanțați social. Le pot recomanda doar acestora să poarte mască, dar, cine vrea, poartă, cine nu, nu! În sălile de spectacole din Cluj, cu scaunele foarte apropiate, este dificil să te protejezi, oricât de responsabil ai fi.

În aceste condiții, ne putem aștepta la o nouă creștere a cazurilor de infectare? Rămâne de văzut. Oricum, aparența perioadei pe care o traversăm este de teatru al absurdului.

„Începând de mâine, 9 martie a.c., ora 00.00, își încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu ora 00.00, încetează TOATE restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în actul normativ menționat (spre exemplu: obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc)”, au anunțat, în data de 8 martie, reprezentanții Ministerului de Interne.

Sala Mare a Teatrului Național Cluj, unde își desfășoară activitatea și Opera Română, are capacitatea de 928 de locuri. Studioul Euphorion are o capacitate de aproximativ 100 de locuri.

Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, unde funcționează și Opera, are o capacitate de 862 de persoane.

Spectatorii au fost invitați astăzi să umple edificiile culturale:

„A sosit momentul să vă întâmpinăm așa cum ne doream de mult.

Începând cu data de 9 martie, odată cu ridicarea restricțiilor, vă așteptăm în sălile Teatrului Național la capacitate maximă.

Biletele sunt disponibile atât la Agenția de bilete, cât și online pe bilete.ro.

În continuare, conform îndrumărilor autorităților, recomandăm, la rândul nostru, purtarea măștii în spațiile închise, chiar dacă aceasta nu mai este obligatorie.

Ne vedem la teatru!”, au anunțat astăzi reprezentanții Teatrului Național Cluj-Napoca.

„Stimați spectatori,

Conform noilor decizii legislative, toate restricțiile au fost ridicate. Prin urmare, am pus în vânzare toate biletele disponibile la spectacolele programate începând cu 9 martie!

Cu toate că nu mai este obligatoriu, conform indicațiilor făcute de autorități, recomandăm la rândul nostru purtarea măștii în spațiile închise.

Vă așteptăm cu drag la spectacole!”, au anunțat și oficialii Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

„Dragi spectatori,

Vă informăm cu bucurie că, în urma ridicării stării de urgență, începând de astăzi 𝗡𝗨 mai este necesar prezentarea certificatului digital al UE la accesul în teatru, iar purtarea măștilor pe durata spectacolelor nu mai este obligatorie.

Sălile de spectacol se pot ocupa în proporție de 100%!

Vă așteptăm la teatru!”, au scris azi pe pagina lor de Facebook reprezentanții Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

„Dragi spectatori,

conform noilor decizii legislative, toate restricțiile ceea ce privesc pandemia, au fost ridicate începând cu data de 9 martie.

Ca atare Opera Maghiară din Cluj pune în vânzare toate biletele disponibile la spectacolele programate începând cu 9 martie!

Deși conform indicațiilor făcute de autorități, purtarea măștii nu este obligatorie, recomandăm la rândul nostru purtarea măștii la spectacolele noastre.

Vă așteptăm cu drag la Operă!”, au anunțat și oficialii Operei Maghiare de Stat Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 2 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 4 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 5 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 8 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE