Ziar de Cluj a sesizat în data de 8 martie faptul că pe strada Tipografiei, în zona centrală a orașului, gunoaiele îi așteptau pe trecători pe la colțuri cu miasme îmbietoare și cu priveliști dezgustătoare.
În 10 martie gunoaiele erau tot acolo, semn că mizeria este invizibilă pentru edilul care se preface preocupat de orașul nostru de 5 stele doar în preajma alegerilor.
Odată ce s-a văzut cu sacii în căruță, Emil Boc a uitat de sacii menajeri de pe străzi, aceștia zăcând cu zilele neridicați, ceea ce ne arată că municipiul nu are de fapt primar.
A trecut și weekendul și până luni, 13 martie, grămada de gunoaie nu numai că nu a fost ridicată, dar aceasta a și sporit, aici formându-se deja un depozit ilegal de deșeuri.
Între timp, Primăria municipiului Cluj-Napoca le trimite asociațiilor de proprietari și locatarilor înștiințări privind obligația acestora de a colecta selectiv deșeurile.
Înștiințările, emise de Direcția Ecologie Urbană și Spații Verzi din cadrul municipalității, sunt aprobate prin semnătura primarului Emil Boc, fiind contrasemnate și de către administratorul public Gheorghe Șurubaru. Clujenii sunt anunțați că „Poliția Locală va începe după data de 1 martie să efectueze controale la asociațiile de proprietari privind gestiunea deșeurilor”.
Primăria îi înștiințează pe proprietari că, pentru nerespectarea obligațiilor de colectare selectivă a deșeurilor menajere, a deșeurilor provenite din construcții și a celor rezultate în urma lucrărilor de întreținere a spațiilor verzi, polițiștii locali vor aplica sancțiuni în cuantum de la 500 până la 2000 de lei pentru persoanele fizice și de la 20 000 la 40 000 de lei pentru persoanele juridice.
Așadar, municipalitatea îi controlează și îi amendează pe clujenii care nu respectă modalitățile reglementate de gestionare și depozitare a deșeurilor din incintele asociațiilor de proprietari, însă aceeași Primărie nu își face treaba atunci când este vorba despre gunoaiele depozitate pe domeniul public unde, în centrul orașului, grămada cere vârf!