De cartier

În sfârșit, un șantier pe care se muncește! La podul Porțelanului, așteptat de ani de zile, lucrările avansează zi de zi

În Clujul în care lucrările publice se desfășoară cu mare lentoare și cu multă întârziere, șantierul amânat de ani de zile al podului Porțelanului avansează zi de zi, pentru că în fiecare zi se muncește.

Față de săptămâna trecută, când v-am prezentat stadiul lucrărilor, fundația podului a prins și mai mult contur, cu infiltrații însă de apă:

Pe malul opus, nu s-a mai mișcat mare lucru, însă mai este timp. Noul pod ar trebui finalizat în 26 noiembrie, peste circa 5 luni.

Primul șantier pentru ridicarea acestui pod a debutat în aprilie 2019, însă edificarea „colosalei” piese de infrastructură a fost zădărnicită de sarea din sol, nedescoperită de studiile geotehnice realizate cu 5 ani în urmă, pe un singur mal al râului.

Trei ani mai târziu, firma care ridică și podul Oașului – Răsăritului a preluat și a început să facă ceea ce la Cluj nimeni nu mai credea că se va face vreodată: podul Porțelanului.

Dacă totul se făcea de la bun început la modul profesionist, am fi avut între Iris și Mărăști de mult timp un nou pod. Așa, așteptăm, cu speranța (care moare ultima) că anul acesta, după ani și ani, în zonă se va putea circula decent.