Politica

În SecUSR se zbat aripi. Grupul “Curaj” îşi lansează manifestul politic anti-Drulă la Braşov

Scris de 520

Mai mulţi reprezentanţi USR se reunesc, în weekend, la Sibiu, la un eveniment organizat de către echipa „Curaj pentru România”, echipă care a candidat în 2021 la alegerile pentru Biroul Naţional al USR PLUS. În cadrul evenimentului va fi lansat „Manifestul pentru curaj în USR PLUS”, un document programatic prin care iniţiatorii spun că îşi propun reformarea partidului, în condiţiile în care acesta trăieşte sub riscul ruperii şi căderii în irelevanţă.

 • ÎN TRADUCERE: Mai mulți USR-iști lansează o nouă platformă anti-Drulă și pregătesc un candidat la șefia partidului. Printre semnatari se numără inițiatorii pomenii electorale cu creșterea salariilor profesorilor cu 25% – Mihai Poliţeanu, Cătălin Teniţă şi Irineu Darău, dar și primarul de Brașov, Allen Coliban

La întâlnire vor participa membri fondatori ai grupului „Curaj”, printre care şi primarul Braşovului, Allen Coliban, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, deputaţii Mihai Poliţeanu (ex-ţucălarul Monicăi Macovei) şi Cătălin Teniţă, alături de candidatul la recentele alegeri pentru preşedinţia partidului, senatorul Irineu Darău. În cadrul evenimentului va fi anunţată abordarea grupului Curaj pentru preşedinţia partidului. Ei anunță că sunt nemulțumiți de actuala conducere a partidului, la șefia căruia se află interimar Cătălin Drulă.

„Peste 250 de membri USRPLUS se întâlnesc în perioada 6-8 mai la Sibiu la un eveniment organizat de către echipa Curaj pentru România, echipă care a candidat în 2021 la alegerile pentru Biroul Naţional al USR PLUS. La întâlnire vor participa membri fondatori ai grupului Curaj, printre care şi primarul Braşovului Allen Coliban, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, deputaţii Mihai Poliţeanu şi Cătălin Teniţă, alături de candidatul la recentele alegeri pentru preşedinţia partidului, senatorul Irineu Darău”, se arată într-un comunicat oficial citat de news.ro.

La întâlnire vor participa membri fondatori ai grupului Curaj, printre care şi primarul Braşovului Allen Coliban, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, deputaţii Mihai Poliţeanu şi Cătălin Teniţă. Un alt membru al acestei inițiative este senatorul Irineu Darău, fost candidat la alegerile din octombrie 2021 pentru preşedinţia partidului, unde a obținut 10%. În cadrul evenimentului va fi anunţată abordarea grupului Curaj pentru preşedinţia partidului.

Darău, Polițeanu și Teniță se numără printre inițiatorii unui proiect de lege pentru creșterea cu 25% din salariul minim a tuturor salariilor de bază pentru personalul din învățământul preuniversitar, fără nici o condiție legată de performanță.

Membrilor iniţiali ai grupului li se alătură şi alţi europarlamentari, deputaţi, senatori, primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni ai partidului care simpatizează cu valorile echipei şi sunt nemulţumiţi de actuala conducere şi direcţie a partidului, se mai arată în comunicat.

La eveniment va fi prezentat şi discutat Manifestul pentru Curaj în USR PLUS, document programatic prin care gruparea își propune ”reformarea partidului, în condiţiile în care acesta trăieşte sub riscul ruperii şi căderii în irelevanţă”.

“La eveniment va fi prezentat şi discutat Manifestul pentru Curaj în USR PLUS, document programatic prin care ne propunem reformarea partidului, în condiţiile în care acesta trăieşte sub riscul ruperii şi căderii în irelevanţă.

Duminică, ora 12.00, va avea loc o conferinţă de presă, iar cu această ocazie, se va anunţa şi abordarea grupului Curaj pentru preşedinţia partidului.

Echipa Curaj pentru România este o grupare deschisă din cadrul USRPLUS, formată înaintea alegerilor interne din 202 şi care urmăreşte reforma partidului pe termen mediu şi lung. Câteva din obiectivele echipei sunt consolidarea democraţiei interne şi asumarea unor poziţii tranşante şi fără echivoc în lupta cu partidele vechi şi metehnele acestora”, se mai menţionează în document.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 3 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 5 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 6 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 6 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 6 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 7 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 7 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 8 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 8 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 8 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 9 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 9 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE