In vizor

În pragul iernii, municipalitatea și-a adus aminte că ”nimeni nu e mai presus de lege”. Îi cazează pe amărăștenii țepuiți de Traian Onuc în locuința socială a consilierei locale, avocat Loredana Pop?

Primăria Cluj-Napoca urmează să demoleze, luni, primul bloc construit ilegal în oraș, fiind, astfel, pusă în executare o sentință definitivă a instanței. Locatarii se opun și cer stoparea/ amânarea demolării pe motiv că vor rămâne pe drumuri în pragul iernii.

Este vorba despre blocul de pe strada Miko Imre nr. 12-14 din cartierul Bună Ziua, construit de țeparul imobiliar Traian Floarea Ianson, care și-a schimbat numele în Traian Onuc. Acesta a fost arestat la începutul anului 2023 pentru înșelăciune, alături de un complice, dar a fost plasat în luna iulie sub control judiciar de către Tribunalul Cluj. Ianson/Onuc este trimis în judecată de Judecătoria Cluj-Napoca pentru acuzațiile de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,

Țeparul ar fi înșelat peste 500 de persoane cărora le-a promis apartamente în diferite blocuri construite ilegal, grav fiind și faptul că a încheiat, pe aceeaşi locuinţă, mai multe antecontracte de vânzare -cumpărare. Ianson/ Onuc ar fi încasat peste 3 milioane de euro.

Locuitorii zonei au fost înștiințați de Primăria Cluj-Napoca să își mute mașinile parcate pe stradă în intervalul 8-16 în care se vor derula operațiunile de demolare a blocului.

Locatarii blocului C3 de pe str. Miko Imre nr. 14, primul care va fi demolat, se opun acțiunii pe motiv că urmează să rămână fără casă în pragul iernii.

”Deja este organizare de șantier pentru pregătirea demolării blocului C3 începând cu ziua de luni. Cerem stoparea/amânarea acestei demolări pentru că sunt locatari care locuiesc în această clădire și urmează să rămână pe drumuri.

În acest bloc există două persoane care au făcut parte dintr-un proces colectiv și au câștig de cauză cu drept de întabulare a imobilelor, dar acest aspect nu contează pentru executorul judecătoresc”, susține administratorul blocului.

Primăria Cluj-Napoca a transmis că, în acest caz, exista o sentința definitiva care va fi pusă in executare după obținerea acordului executorului judecătoresc.

”În Cluj-Napoca nimeni nu este mai presus de lege”, și-au adus aminte să bage, cu nerușinare, slogane de partid reprezentanții primăriei. Acel ”nimeni” se referă, din păcate, numai la amărășteni. Amicii de Urbanism de Cumetrie își pot face de cap cât vor cu complicitate și acoperire de la primărie.

CITEȘTE ȘI:

URBANISM DE CUMETRIE ÎN ”BOCĂRIA” CLUJ-NAPOCA: Boc și șefii de la Direcția Urbanism din primărie au fost audiați de procurorii DNA Cluj

CITEȘTE ȘI;

URBANISMUL DE CUMETRIE din ”bocărie”: Dan Gorgan, patronul Deltamed, construiește un cartier în Borhanci

Avem și noi o întrebare pentru acești intransigenți ai municipalității:

Și-a dat consilierul local Loredana Pop demisia și nu am aflat? Sau s-a pus batista pe țambal în așteptarea ”cvorumului” care să o pună în posesie cu locuința socială la care are ”dreptul” ca pilă a PDL al PNL Cluj?

Domnule primar, poate băgați o vorbă în spiritul lui ”nimeni nu este lăsat în urmă” cu care ne împuiați urechile propagandistic și găsiți o soluție umană pentru a trece iarna și acești cetățeni ai Clujulii gata țepuiți, dintre care doi au DREPT DE PROPRIETATE CÂȘTIGAT ÎN INSTANȚĂ?

Sau legea lui mătăluță este mai presus decât legea lor?

PS: Nu facem apologia ilegalităților urbanistice din Cluj-napoca, din contră. Nu spunem să nu se aplice legea, din contră, să se aplice unitar pentru toată lumea, nu pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Punem în discuție aspectele morale ale acestui caz, aspectele de omenie: tot amărâții gata țepuiți sunt azvârliți în stradă? Și când? În prag de iarnă, sta-v-ar iarnaasta în gât celor care ați dat ordinul de demolare acum!

Într-un oraș care PUTE de ABUZ IMOBILIAR al cărui epicentru este Urbanismul din municipalitate și deversele comitete și comiții de ”arhitecți” care-și spală mânăriile între ei, poate ar fi cazulși de puțin discernământ și de spiritul legii în aplicarea literii acesteia!