Din oras

În piața Primăriei din Grigorescu plouă, iar iarna e frig, cu toate că oamenii plătesc chirie municipalității pentru spațiile în care își vând marfa

În cartierul Grigorescu, pe strada Miraslău, există o mică piață agroalimentară și o zonă comercială, amenajate și gestionate de către Primărie. Sunt două clădiri de dimensiuni modeste, adecvate vadului comercial modest din această zonă.

În piața agroalimentară din Grigorescu, ca, de altfel, în toate piețele Primăriei, există prețuri de referință, prin care administrația locală vrea să le ofere alegătorilor prețuri mai mici, în schimbul ruinării producătorilor locali ale căror costuri ridicate de producție nu le permit să vândă la prețurile impuse de mercurialul comunist al municipalității. Așa că clujenii ajung să cumpere în final, și în piețele Primăriei, care susține că încurajează producătorii agricoli, produsele autohtone și prețul corect, tot de la intermediari și speculanți. Dar, despre acest fenomen vom vorbi mai pe larg într-un alt material.

În corpul de clădire destinat zonei comerciale, mărfurile stau grămadă, unele peste altele, fiecare cm pătrat fiind folosit judicios, pentru că fiecare metru pătrat de spațiu comercial se plătește, iar cumpărătorii sunt puțini și rentabilitatea muncii redusă.

Vânzătorii de papuci, șlapi, șosete, chiloți, haine și chinezării se plâng că, deși plătesc taxe la Primărie pentru a-și comercializa aici marfa, condițiile care li se oferă sunt execrabile: când plouă afară, plouă și înăuntru, iar căldură iarna nu există (cele două aeroterme montate deasupra intrărilor în clădire funcționează puțin, spre deloc).

Se pare că orașului nostru de 5 stele este suficient să îi zgâriem fin cu privirea bolta pentru ca stelele să înceapă să îi cadă, una câte una, în noroiul proastei administrări, care este evidentă la tot pasul. Cu atât mai mult în piețe, care, din perioada comunistă, nu s-au schimbat mai deloc, conservând perfect aerul epocii ceaușiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *