Din oras

În lipsă de Centură metropolitană, cu toate ”reabilitările” din oraș neterminate și de cea mai proastă calitate posibilă, Baronul OSĂ de Cluj-Napoca scoate de la naftalină un muzeu. Că acela decongestionează traficul, probabil

Frunză verde procrastinare, disperarea rău mă doare, așa s-ar putea traduce faptul că Baronia Cluj-Napoca scoate de la naftalică un proiect behăit electoral în urmă cu patru ani: Muzeului Documentar al Persoanlităților Clujene.

Baronul OSĂ anunță că a semnat autorizația de costruire. Asta la patru ani de la prima strigare șila doi ani de la achiziția (prin atribuire directă) de servicii pentru conceptul de amenajare de la Biroul Atelier Schmidt.

”Vom avea un Muzeu al Personalităţilor Clujene şi virtual şi fizic. Va fi pe Bulevardul Eroilor. Acolo vom aduna elemente reprezentative de la personalităţile Clujului, de la Doina Cornea şi Bartolomeu Anania, Dumitru Fărcaş şi alţii, unde vom avea de la fiecare câteva obiecte care le-au aparţinut, iar clujenii le pot vedea, cu detalii despre personalitatea fiecăruia”, a declarat primarul Emil Boc la Relaitatea FM.   Primarul a precizat că proiectul va începe din 2021: „Avem asigurată locaţia astfel încât să ne putem valorifica şi acest potenţial extraordinar pe care îl are Clujul. Vor fi şi personalităţi maghiare, care au dezvoltat şi au făcut parte din patrimoniul nostru cultural al Clujului, pentru că până la urmă suntem toţi în aceeaşi barcă”, anunța Baronul OSĂ în cadrul unei emisiuni săptămânale de pupincurpresă locală de chitanțier de la finalul anului 2020.

După 2 ani, Baronia Cluj-Napoca a dat peste 100.000 de lei, prin încredințare directă (că așa-i în cumetrii politico-economice), Atelierului Schmidt, același birpu care a fost cotractat de pentru a face conceptul de amenajare al Muzeului dedicat lui Avram Iancu, pe care Baronul OSĂ l-a anunțat într-o clădire din centrul Clujului unde a locuit acesta.

CITEȘTE ȘI:

Urbanismul de Cumetrie din “bocăria” Cluj-Napoca face minuni imobiliare. Fără nicio jenă