Eveniment

În încercarea de a mușamaliza mușamalizările IPJ Cluj, ministrul ”dottore” de Interne, Lucian Bode, anunță că accidentul cu Culiță Sterp ”e neînsemnat”. Beat, fugit de la locul faptei după ce a băgat în spital un nevinovat, înseamnă ”neînsemnat”…

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consideră că Poliţia Cluj nu a încercat să muşamalizeze cazul accidentului provocat de Culiţă Sterp, precizând că Poliţia a ”acţionat în dinamică” şi a făcut cercetarea la faţa locului. El a menţionat că niciodată Poliţia Română nu va comunica urmărind imagini de la televizor. O clasică acțiune de spălare de imagine, dar care a fost dată de gard, că Lucian Bode încă dormea pe bancheta din spate a Ministerului pe care îl conduce și a vorbit gura fără de el. Cică: “Daţi-mi voie să vă prezint câteva cifre ca să vedeţi cât de neînsemnat este acest caz.” Se dovedește că insul e mai prost decât limita admisă. Comunicator, firește. Să te aperi cu afirmații de genul ”au murit alții” și ”e plină țara de infractori” (o știm, majoritatea sunt în ploitică, în Parlament și la guvernare), e culmea stupizeniei comunicaționale.

Lucian Bode a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, despre accidentul în care a fost implicat Culiţă Sterp şi ce părere are de faptul că Poliţia Cluj a încercat să ascundă faptele comise de el şi ar fi încercat muşamalizarea cazului.

“Daţi-mi voie să vă prezint câteva cifre ca să vedeţi cât de neînsemnat este acest caz. În ultimele 24 de ore, structurile MAI au acţionat cu peste 26.000 de efective din care peste 10.000 de poliţişti, iar dintre aceştia 1.552 de poliţişti pe linie rutieră. În ultimele 24 de ore am constatat pe zona de ordine publică, 763 de infracţiuni. Totodată, au fost reţinute 611 permise de conducere. Au fost înregistrate opt accidente rutiere grave soldate cu trei persoane decedate şi şase rănite grav. Dintre toate acestea dumneavoastră mă întrebaţi de cazul de la Cluj. Nu sunt de acord cu dumneavoastră că Poliţia a încercat să muşamalizeze acest caz, dimpotrivă. Poliţia a acţionat în dinamică, a făcut cercetarea la faţa locului, iar măsura reţinerii pentru 24 de ore este cea mai dură într-o astfel de situaţie. Persoana respectivă a fost reţinută pentru două infracţiuni şi anume vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţistului. Aşadar, avem o anchetă penală în curs. Astăzi, cetăţeanul respectiv va fi prezentat în faţa instanţei şi instanţa va decide măsurile în continuare”, a explicat ministrul de Interne.

Lucian Bode a mai fost întrebat despre faptul că Poliţia nu a anunţat că interpretul de manele a fugit de la locul accidentului şi nici viteza cu care acesta circula.

“Niciodată Poliţia Română nu va comunica urmărind imagini apărute la televizor. Poliţia Română comunică pe baza datelor pe care le obţine din desc[rcarea aparatului radar să vadă exact viteza cu care a circulat, cercetarea la faţa locului şi după ce toate aceste elemente au fost finalizate, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Nu cred că ar fi fost normal ca Poliţia să comunice despre această măsură înainte de a veni rezultatele de la analizele, de la probele recoltate. Nu cred că Poliţia ar fi trebuit să comunice o eventuală măsură a reţinerii până când aceste date nu i-ar fi fost prezentate persoanei în cauză. În consecinţă, consider că au acţionat gradual corect, au efectuat cercetarea la faţa locului şi pe baza probelor pe care le-au strâns au luat măsura cea mai dură, reţinerea pentru 24 de ore. Mai departe, instanţa va spune ce se întâmplă cu persoana respectivă”, a afirmat Lucian Bode.

Interpretul de manele Culiţă Sterp este cercetat de poliţişti şi a fost reţinut, după ce, conducând băut prin Cluj-Napoca, a fost surprins de aparatul radar cu viteză mai mare decât cea permisă, dar nu a oprit la semnalul agenţilor, iar ulterior a intrat într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, lovind în plin un autoturism. Sterp a plecat de la locul accidentului, fiind găsit de poliţişti în apropierea Teatrului. Şoferul maşinii lovite a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.