In vizor

CUM ÎL CHEAMĂ PE PAPAGALUL DE LA DIGITALIZARE? Nici nu mai contează: Poze cu materiale pentru adulți, proiectate chiar la dezbaterea privind securitatea cibernetică

Incident de securitate la dezbaterea privind proiectul de Lege pentru securitatea și apărarea cibernetică a României. Un colaj de imagini cu conținut explicit pentru adulți a fost afișat pe ecranul care asigura legătura cu participanții online, conectați la dezbatere prin platforma Zoom, notează pe Facebook jurnaliștii Captura.

  • Dezbaterea a fost organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării într-o sală din clădirea Rectoratului Universității Politehnica.

Printre participanți s-au numărat trei secretari/subsecretari de stat, parlamentari, un oficial de la Directoratul National pentru Securitate Cibernetica, consilieri de miniștri sau activiști din societatea civilă.

”Dezbaterea are mai multe mize privind libertatea de exprimare pe Internet în viitorul apropiat. Printre noutăți: se înființează Sistemul Național de Securitate Cibernetică, crește rolul consilierului prezidențial pe probleme de securitate și SRI devine autoritate competentă la nivel național în domeniul cyber intelligence”, mai notează sursa citată.

UPDATE: ncidentul de la dezbaterea privind proiectul de lege pentru securitatea şi apărarea cibernetică a României, când pe ecran au apărut imagini cu conținut pentru adulți, este unul ”nefericit”, care este în curs de cercetare, spune subsecretarul de stat la Digitalizare, Marius Poșa.

”Este un incident nefericit, născut din dorința noastră de tranparență, lăsând accesul pe Zoom participanților care au dorit să participe la această dezbatere publică. Este un incident care este în curs de cercetare. Vom reveni cu un comunicat de presă pentru a explica mai multe. Fiind un incident la care a participat inclusisiv Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică, se întreprind toate demersurile pentru a soluționa această întâmplare nefericită”, spune la Antena 3 subsecretarul de stat în Ministerul Digitalizării, Marius Poșa, potrivit Mediafax.

El a mai spus că reacția participanților a fost ”una normală, de oameni maturi”.

”Dându-ne seama că suntem supuși unei farse neplăcutre, ședința a conntinuat după ce am întrerupt conexiunea cu acea imagine”, încheie Poșa.