Din oras

Boc numără parcările noi rezultate din demolarea garajelor ca Pristanda steagurile

Titanul din Răchițele umblă din ce în ce mai gol și cu picioarele minciunilor azvârlite din fața diverselor microfoane prietenoase tot mai scurte. Deja nici ce minte nu mai știe, iar matematicile după care își calculează ”realizărili” sunt similare lui Pristanda care număra steagurile de la primărie la ”pretură” și înapoi și-i dădea dublu la dublu. Așa se laudă el că a făcut 2.300 locuri de noi locuri parcare din demolarea garajelor. În fapt, sunt numai 147 de noi locuri de parcare. Restul sunt manipulare pentru ”bocalăi”.

”2297 noi locuri de parcare în cartiere rezultate în urma demolării a peste 2000 de garaje în anul 2022.

Primăria a continuat în acest an acțiunile de demolare a garajelor din cartierele clujene. În locul lor au fost amenajate noi locuri de parcare și zone verzi, în cartierele Gheorgheni, Grigorescu, Mărăști, Mănăștur și Zorilor. De asemenea, în locul vechilor garaje au fost amenajate pe anumite amplasamente puncte gospodărești îngropate.

În 2022, un număr de 2150 de garaje au fost demolate. Continuăm acest program, cu scopul de a îmbunătăți calitatea spațiului public din cartiere”, susține Emil Boc pe Facebook.

Pe această temă, Știri de Cluj a adresat o întrebare purtătorului de cuvânt al Primăriei, Iulia Perșa, care a spus că ”toate cele 2.297 locuri de parcare sunt noi, pentru că înainte pe amplasamentele respective erau garaje”. Aceasta a fost întrebată încă o dată dacă cele 2.297 locuri de parcare sunt în plus față de cele 2.150 de garaje demolate și a spus că nu.

Prin urmare, în mod fals, Emil Boc se laudă pe Facebook că a creat 2.297 de „locuri noi de parcare” din demolarea a 2.150 de garaje. În mod fals, postarea de pe pagina primarului induce ideea că încă 2.297 de clujeni, față de cei 2.150, au de acum un loc nou de parcare. În realitate, după demolarea a 2.150 de garaje, în locul lor, au fost create 2.297 de parcări. Cu 147 de parcari în plus. De restul rămâne cum a rămas, că legea locală e simplă: cei care au avut garaje le demolează și pot cere un loc de parcare. Parcările rezultate în urma demolării garajelor s-au umplut pe loc, semn că majoritatea foștilor proprietari de garaje s-au folosit de dreptul pe care îl aveau.

dar, ca să fie clar că Boc umblă cu cioara vopsită, sau deja uită și ce a mințit, chiar el susținea că după demolarea garajelor și reamenajarea parcărilor, creșterea numarului de locuri de parcare a fost, în unele zone, de 22-24%, iar în altele de 10%.

”Sunt anumite zone unde creșterea numărului de locuri parcare, după reamenajare, este peste media de 22-24%, sunt alte zone cu o rată de creștere de 10%”, spunea Emil Boc.

Lăsând la o parte că iar îi șchioapătă regula de trei simplă și că cele 147 de noi locuri de parcare rezultate din demolarea a 2,150 de garaje reprezintă ”decât” 6,8%, dacă era cum afirmă el mincinos pe Facebook, creșterea cu 2.297 de parcări la 2.150, reprezintă o creștere de aproape 208%.

În realitate e ca creșterea economică a guvernului de coaliție din care face parte: a crescut atât de mult, că au sărăcit românii. Nu și amicii politicienilor de afaceri de cumetrie și nici slujbașii de partid și de stat puși la prime de osânză și nici pensionarii lor de lux, reangajați la 44-50 de ani înapoi în pita banului public, cumulat cu pensia nesimțită și primele de osânză.

Minte, Maestre, mai puțin, fă-ți un bine să ieși onorabil din politică!