Rautacisme

În Florești, comuna cailor liberi, primarul Pivariu își copiază colegii liberali de la Cluj și îi îndeamnă pe cetățeni să curețe după câini

În data de 23 mai, în urmă cu 2 săptămâni, Primăria Cluj-Napoca îi îndemna pe clujeni, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, să curețe excrementele câinilor pe care îi plimbă pe spațiul public, or else…

„Păstrează curățenia în urma câinelui tău!

Primăria Cluj-Napoca desfășoară o campanie de conștientizare despre importanța curățeniei spațiului public, pe căile de acces și pe spațiile verzi din municipiu. Vă îndemnăm să păstrați curățenia în urma dvs și în urma câinelui dvs!

Deținătorii de animale de companie sunt obligați prin Regulamentul privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca și Regulamentul de funcționare a parcurilor publice pentru câini să păstreze curățenia în spațiul public. Dacă nu fac acest lucru, sunt pasibili de amendă între 400 și 600 lei.”

Primarul liberal Bogdan Pivariu, păstorul comunei cailor liberi, Florești, și-a copiat astăzi colegii liberali de la Cluj, și le-a adresat floreștenilor același îndemn:

„Curăță după câinele tău! Va face diferența!

Floreștiul este o comunitate tânără și tot mai mulți decid să aducă în familie un cățel. Îmi doresc să devenim o comunitate unită și responsabilă, cu un grad de toleranță ridicat și un mediu înconjurător curat. Mulți proprietari adună după câinele lor, dar mulți nu o fac. Astfel, am considerat necesar să lansăm Campania Curăță după câinele tău! Va face diferența!”

Floreștenii, la rândul lor, l-au îndemnat pe primarul liberal, prin intermediul comentariilor:

„Dacă tot copiați campaniile din Cluj-Napoca, poate copiați și ideea cu locuri de plimbat/joacă, ca în Cluj-Napoca. Nu neapărat cu mobilier ca cel de lângă Cora, e destul să fie destinat cățeilor și îngrădit.”

„Coșuri de gunoi în primul rând, apoi scoateți poliția locală la treabă. Să dea amenzi. Degeaba eu strâng și alții nu. Pe lângă asta, amendați și pe cei care lasă caii nesupravegheați, sau circulă cu căruța. În multe zone din Florești există balegă pe străzi.”

„Pe cei care au căței i-ați informat, dar pe cei cu cai? Acolo nu sunt paraziți și muște? Chiar pe mijlocul drumului?”

„Suplimentați numărul coșurilor de gunoi, sunt destul de rare (să sperăm că nu vor fi distruse). E aiurea ca unii să se plimbe cu punguța cu „doi bani” printre alți oameni până găsesc un coș. A, și dați amenzi cu nemiluita. Păcat că nu poate amenda poliția și pe câmpurile și spațiile/străzile private.”

„Cu coșurile de gunoi stați rău, trebuie mai multe și să curățați stația din față de la Metro, că cobor zilnic, e plin de mizerii și fiecare stradă e plină de gunoaie.”