PubliNews

Gala Transilvania Fashion 2022

Scris de 395

Gala Transilvania Fashion, aflată la cea de-a treia ediție desfășurată sub egida European Fashion Council, eveniment aşteptat cu nerăbdare de industria de specialitate din România, va avea loc la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca – Palatul Bánffy în data de 15 iunie 2022.

Manifestare de mare prestigiu naţional şi internaţional organizată de Asociația Culturală Pro Transilvania și produsă de dr. Matei Miko, Gala Transilvania Fashion, continuatoarea celor 60 de ediții ale Festivalului Transilvania Fashion, 25 de ediții ale Galei UAD, 25 de ani Balul Operei și 20 de ani cu FashionTV, celebrează creativitatea, inovația și imaginația. Evenimentul contribuie la realizarea unui sistem viabil, interactiv, eficient şi de calitate al prezentării și promovării designerilor români, a designului vestimentar și a industrie modei din România.

Evenimentul va aduce în lumina reflectoarelor cei mai interesanți designeri români, într-un spectacol outdoor electrizant, învăluit în culoare și sunet, cu scopul definit de a prezenta publicului propuneri în tendințele modei și de a completa paleta evenimentelor de artă și cultură din Cluj-Napoca.

Gala Transilvania Fashion prezintă publicului ținute couture cu piese spectaculoase prin abordare și creativitate, într-o viziune modernă și inovativă. Line-up-ul designerilor români cuprinde nume sonore, premiate și consacrate în arta creației vestimentare: Cătălin Botezatu, Inga Brăgaru, Eszter Péntek, Rita Mureșan, Marius Gheorghe, Anna Roman, Ioana Degău, Raluca Soare, Diana Borcea, Studio Cabal + Laura Olaru, Clara Rotescu și Antonia Nae.

“Prin eforturile conjugate ale echipei de organizare, Cluj-Napoca devine facilitator al unor noi colaborări naționale și internaționale cu profesionişti din industria internațională a modei. Este dorința noastră ca, dincolo de strălucirea și ținuta artistică de înalt nivel, evenimentul să permită participanților din industrie să stabililească parteneriate lucrative și să genereze o serie de proiecte vitale pentru racordarea sistemului fashion-ului din România cu cel din Europa”, a declarat dr. Matei Miko, producătorul Galei Transilvania Fashion.

În spațiul încărcat de artă și cultură al Muzeului de Artă Cluj-Napoca, curtea interioară rectangulară a Palatului Bánffy, reamenajată într-un mod spectaculos, va deveni o memorabilă scenă pe care vor defila colecțiile vestimentare ale unor designeri remarcabili. Clădirea Muzeului de Artă – Palatul Bánffy este cel mai important edificiu baroc din Cluj-Napoca şi unul de referinţă pentru arhitectura de secol XVIII din România, decoraţia arhitecturală în piatră fiind completată cu o serie de sculpturi cu valoare artistică deosebită realizate de Anton Schuchbauer. Înscris în lista clădirilor de patrimoniu arhitectural şi artistic naţional al României, edificiul care va fi gazdă a Galei Transilvania Fashion a fost ridicat în perioada 1774-1785 de către arhitectul german Johann Eberhard Blaumann, ca reşedinţă particulară a contelui Bánffy György (devenit mai târziu guvernator al Transilvaniei).

Pentru că unul dintre țelurile organizatorilor este popularizarea artei vestimentare, cu sprijinul partenerilor evenimentului, intrarea la Gala Transilvania Fashion este liberă pentru toți iubitorii de modă.

Gala Transilvania Fashion este parte a unui ciclu de evenimente dedicate prezentării și premierii excelenței în domeniul modei, pe care Asociația Culturală Pro Transilvania le organizează de peste 30 de ani, și a fost conceput să contribuie la amplificarea vizibilității creativității designerilor români pe vasta scenă europeană.

Partenerii Galei Transilvania Fashion 2022: Banca Transilvania, NTT DATA Romania, Tetarom, Vitacom, SDC Properties, Farmasi, Gabriela Popescu Make-up, Top Model Management Transilvania Fashion.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 9 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 10 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 11 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 11 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 12 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 13 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 14 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 14 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 14 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 15 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE