Din oras

În clădirea Colegiului Național Gheorghe Șincai plouă, deși Primăria se laudă că are bani cu duiumul pentru școli

În urmă cu câteva zile, conducerea Colegiului Național Gheorge Șincai Cluj-Napoca a semnalat o situație nedemnă de pretențiile unui oraș de 5 stele, titlul deja împământenit al municipiului lui Boc. În clădirea școlii de pe Calea Dorobanților plouă. Situația a fost prezentată în ședința de Consiliu Local de miercuri. Primarul Emil Boc s-a făcut foc și pară la auzul veștii.

„M-ar liniști dacă am putea formula împreună o promisiune pentru directorul Colegiului Național Gheorghe Șincai, cu privire la planul de investiții, pentru sala de sport în urma finalizării procesului referitor la clădire pentru terenul de sport și mai ales pentru tot ceea ce ține de reparațiile clădirii și întreținere fiindcă nu mai târziu de alaltăieri, în corpul de pe Dorobanților, ploua. Aș vrea să nu mai aud că urgențele unei școli sunt urgente pentru echipele cu care Primăria are contract de întreținere și că trebuie să apelăm la bunăvoința părinților pentru reparații și alte intervenții”, a declarat consilierul local Corina Croitoru. 

Primarul Emil Boc s-a făcut foc și pară și a cerut un raport pe această temă. Potrivit edilului șef, este de neacceptat să existe astfel de situații în condițiile în care sunt bani suficienți pentru școli.

„Cum e posibil să avem situații de genul acesta într-o școală din zona centrală, unde să plouă? Nu avem probleme cu resursa financiară, nu există probleme cu banii pentru a asigura infrastructura pentru școli. Rog un raport pentru mâine dimineață pe această temă. Este intolerabil și de neacceptat acest lucru, ca să avem o clădire în zona centrală și să nu aibă asigurate condițiile minimale. Nicio unitate de învățământ preuniversitar din Cluj nu ar trebui să aibă probleme pentru că resursele financiare au fost asigurate”, a afirmat Boc.

Clădirea de pe Dorobanților a fost preluată de la Liceul Romulus Ladea și a fost reparată în urmă cu trei ani.

Aceasta nu este singura problemă a Colegiului Gheorghe Șincai. Liceul nu are sală de sport, elevii fiind nevoiți să facă orele de educație fizică în sălile de clasă. Sala de sport a Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” care funcționa într-o clădire clasificată în categoria monumentelor istorice a fost închisă încă din 2017 din cauza deficiențelor structurale. Pereții sunt scorojiți, iar structura acoperișului este deteriorată.

La începutul anului, Boc spunea că pe parcursul acestui an va fi rezolvată problema sălii de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *