FOTOGRAFILA

IMAGINEA FOAMEI LA CLUJ (unde-s cele mai mari salarii din România cunoscută și e fain că ”bagă” Untold zeci de milioane de ”iepuroi” în economia locală)

Imaginea foamei a fost surprinsă într-un supermarket din Cluj-Napoca. Un clujean a publicat o poză cu un pachet de unt, protejat de o capsulă antifurt. Semn că în urma scumpirilor halucinante din ultima perioada, oamenii sunt tentați să fure chiar și cele mai banale produse. Astfel, un lanț de magazine a decis să folosească sisteme antifurt chiar și pentru pachetele de unt. 

  • Cum îți dai seama că situația e super nasoală. La Carrefour untul, untul!, e protejat în capsule antifurt.”, a scris Adrian Ardelean, pe pagina sa de Facebook.
  • Potrivit datelor prezentate de Institutul Național de Statistică, prețurile la unt în anul 2022 au crescut cu 43,43%. Un pachet de unt era 8 lei la începutul anului. Acum a ajuns 20 de lei. De zici că mănâncă vacile numai fir de aur. Dar boi sunt și clienții. Până la boicoltul împotriva Austriei, poate se bagă un boicot împotriva nesimțirii din supermarket-uri.

Cluj-Napoca, orașul de cinci paranghelii și multă prostie este unul în care prețurile explodează mai abitir decât în restul țării. Că: Urbanism de Cumetrie – un adevărat Caritas al spălării banilor de către diverși penali, unii prinși (ca Udrea și gașca), alții care-și spală banii din trafic de pădure și alcool (încă neprinși), că: UNTOLD – un Caritas al ”muzicii” pe stick, că: lhon de IT, cu salarii mai mari decât ale muritorilor de rând, dat tot de periferie de plată la modul în care se plătește în lumea largă – alt Caritas. Că: mulți studenți, multă vânzoleală pe chirii (că plătește mica și ticu la Caritasul meseriilor inutile)… Că: mult turism medical – mai ales pe dinți, că-i mai ieftin ca-n ”Jermănica” sau ”Ostria”. Șamd.

Non-administrația Boc a depersonalizat municipiul. I-a smuls coloana vertebrală și l-a lăsat pradă profitorilor: un hoit de PUZ din care se înfrupătă cumetrii imobiliari ai Primăriei. Nimeni dintre acești cumetri nu e lăsat în urmă, cetățenii, da. Mai ales că și bugetul local e făcut praf prin tot felul de achiziții dubioase, sau prin plata unor despăgubiri uluitoare, urmare a încordării mușchiuleților politici ai lui Emil Boc.