Editorial

Iar s-au ușurat în capul nostru!

Eu, ca om de bună-credință, mă întreb cum să-l numești pe Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, când îl ai pe Augustin Zegrean. Mai mult, pentru că încă de la începuturile lui, Parlamentul României a fost umplut cu „deștepți” – de votul unora și mai „deștepți” -, mandatul nu a fost prevăzut cu un termen de expirare. Așa că „maistrul” jurist Iordache, artizanul celebrei OUG 13 din „noaptea ca hoții”, omul care, modificând el Legile Justiției, a făcut fericiți infractorii, poate sta în fruntea organului până când moartea ne va despărți. Dacă așa vrea mușchii lui. Și de ce să nu vrea? Timpul trece, leafa merge.

Dar ia să ne uităm puțin la CV-ul profesional al celor doi, ca să înțelegem ce mizerie au mai comis parlamentarii în marea lor nesimțire.

Augustin Zegrean a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, în anul 1980. După absolvirea facultății, a lucrat timp de 8 ani pe postul de consilier juridic, iar mai apoi a fost avocat în Baroul Bistrița-Năsăud. Între 1990 și 1992 a fost senator, vicepreşedinte al Comisiei juridice a Senatului, membru al Comisiei de redactare a Constituţiei României. A fost deputat până în 2007, când a fost numit membru al Curții Constituționale a României. Și-a încheiat mandatul în 2016, ca președinte, și a revenit în avocatură.

Florin Iordache a absolvit în 1985 Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova și a lucrat până în 1989 la Fabrica de Mobilă Caracal, de unde s-a mutat SAFAR S.F.6 Caracal (ce-o mai fi fost și asta). Aici a lucrat ca inginer sef – Director până în 1996. Din 1996 până în 2000 a fost viceprimar de Caracal și, din 2000 încoace, deputat cu tot felul de funcții și în tot felul de comisii. A fost și ministrul Justiției în „epoca” Dragnea. Mai bine n-ar fi fost, că numai tâmpenii a făcut. Facultatea de Drept din Craiova a început-o în 1998, pe când era viceprimar, și a terminat-o în 2002, la 42 de ani, pe când era deputat. Dar când să meargă la cursuri, la Craiova, viceprimarul din Caracal și deputatul din București? Sau când să meargă la muncă, la Caracal și la București, studentul întârziat din Craiova? Așa stând lucrurile, ce să mai cred? Că ori a fost la cursuri, dar atunci a absentat de la locul de muncă; ori a fost la serviciu, dar atunci a chiulit; ori a fost în două locuri deodată, și-atunci sunt eu nebun; ori e vreun geniu și eu nu am aflat. Ei, glumesc, nici eu nu sunt nebun și nici el vreun geniu. Suntem doi oameni normali, cu diferența că eu îmi caut un job și el primește o sinecură.

Ce mai e de spus? Că iar ne-am procopsit!

Dar, stai așa: cum Zegrean s-a întors la meseria de avocat după ce n-a mai fost demnitar, Iordache de ce nu a putut să se întoarcă și el la meseria lui? Ce, nu se mai face mobilă în România?

La Constituție scrie așa: Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României. Vă dați seama, deci, că iresponsabilii de destinele țării au pus lupul paznic la oi. Și-atunci, mă întreb și vă întreb: Cum să ai o legislație coerentă și normală la cap, cu Iordache tartor peste ea? Oare până când le vom mai permite acestor înalți dregători, care mai sus de genunchiul broaștei nu se pot ridica, să-și bată joc de noi? Când ne vom învăța minte să votăm, ca să nu ne mai conducă tot felul de mangafale care, de la înălțimea misiei lor, nu fac decât să se ușureaze în capul nostru? Cât de jos trebuie să ajungem ca să ne trezim și să ne ridicăm?

Și cam atât. Altă întrebare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *