In vizor

Boc a anunțat că metroul nu va fi al nostru, ci al urmașilor noștri. Cifrele viitorului metrou funcțional în 2031: 14,4 kilometri, 14 stații, 1 miliard de euro

Scris de 164

Emil Boc a ajuns după 16 ani la un alt nivel. Nu mai anunță proiecte mici, anuale, ci a trecut la proiecte de anvergură precum metroul, proiect de urmează să fie finalizat peste 11 ani. Boc are mare încredere în capacitățile sale administrative, lăudându-se că va putea finaliza metroul în 11 ani, în condițiile în care în 16 ani nu a reușit să finalizeze Someșul Navigabil sau Filarmonica. 

Boc a anunțat azi că studiul de prefezabilitate pentru metrou este gata, iar clujenii din Cluj-Napoca și Florești vor putea circula cu metroul începând cu 2031, adică peste 11 ani. Metroul va avea o lungime de 14,4 kilometri, 14 stații și va costa 986 de milioane de euro.

”Voi supune Consiliului Local studiul de prefezabilitate pentru metrou. Este gata și în consecință prima etapă în drumul realizării metroului va fi supusă aprobării marți. Va urma să fie aprobat apoi și de comuna Florești după care va fi înaintat Guvernului. Urmează apoi studiul de fezabilitate, licitația de proiectare și execuția și proiectarea propriu zisă. Zona Florești Cluj este cea mai aglomerată din România. Peste 70.000 de mașini ies din Cluj-Napoca spre Florești și invers în 24 de ore. Dezvoltarea zonei metropolitane depinde de mobilitatea alternativă la mașină. Viziunea noastră este Clujul metropolitan în următorii ani. Conectivitatea cu Spitalul Regional. Gândiți-vă ce ușor va fi când Spitalul Regional e gata să ai acces nu doar pe cale rutieră ci și pe calea metroului. După implementarea metroului avem în vedere Clujul fără mașini în centru. Acest lucru nu este posibil astăzi pentru că axa est-vest nu poate fi înlocuită cu nimic”, a declarat primarul Emil Boc. 

Am menționat anterior doar două proiecte pe care Boc le-a anunțat încă de acum 16 ani, Filarmonica și Someșul Navigabil. Acestea au costuri mult mai mici și nu au putut fi realizate, ce așteptări să avem de la un proiect de aproape un miliard de euro ce ar trebui să fie gata în următorii 11 ani. Peste 11 ani, paote va fi o altă administrație ce va avea o altă viziune. Însă până atunci, cât timp Boc mai e primar, cheltuie banii clujenilor pe studii care în 11 ani își pot dovedi foarte ușor inutilitatea. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 41 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 42 mins Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE