Din oras

Iancu Serbanescu a cerut 100.000 de euro pentru un festival la care a cantat BUG Mafia si Grasu XXL

Scris de 658

Consortiul Studentilor din Romania, asociatia care a implementat cardul StudCard la Cluj-Napoca, a depus o solicitare de finantare in valoare de 100.000 de euro, pentru organizarea festivalului Transilvania Music Event. ONG-ul controlat de Iancu Serbanescu va obtine 75.000 de lei pentru organizarea evenimentului. Festivalul este, in realitate, un weekend de petreceri organizate in Cluj-Napoca, cu artisti precum Grasu XXL, Smiley sau BUG Mafia.

Transilvania Music Event este un festival organizat, de cinci ani, de Consortiul Studentilor din Romania. An de an, ONG-ul a solicitat si a primit finantare de la bugetul local, pentru organizarea evenimentului. Anul acesta, festivalul a fost trecut in lista proiectelor regionale, alaturi de alte evenimente deja consacrate, cum este TIFF sau Toamna Muzicala Clujeana.

In 2014, Consortiul a cerut de la bugetul local o finantare de 442.000 de lei, adica in jur de 100.000 de euro. Potrivit informatiilor Ziar de Cluj, alocarea propusa de Comisia de Cultura din cadrul Primariei Cluj-Napoca pentru acest eveniment este de 75.000 de lei.

Consortiul Studentilor din Romania a cerut 100.000 de euro pentru festivalul de muzica. Potrivit descrierii proiectului, organizatorii isi propun ca anul acesta sa fie promovate minim trei formatii locale “prin concertarea in deschiderea artistilor consacrati”, dar si “incurajarea si sustinerea debutului a minim 15 tineri cu aptitudini in sfera muzicala”.

“Conceput ca un eveniment de amploare, in cadrul Transilvania Music Event vor concerta minim 30 de artisti/trupe”, se arata in descrierea evenimentului.

Organizatorii mai arata ca estimeaza prezenta a peste 35.000 de spectatori, in doua seri de concerte si o petrecere retro, la editia din acest an.

Ce artisti a adus festivlul la editiile trecute

In 2013, Transilvania Music Event a fost organizat, in parcarea subterana de la Cluj Arena. Aici au fost invitati Tom Craft, Bare Noise si Bare 9. Cu un an inainte, festivalul s-a desfasurat la Sala Sporturilor, si au fost invitati cativa artisti autohtoni, printre care Grasu XXL, BUG Mafia, Smiley si Delia. In 2011, festivalul s-a tinut in parcarea de la Polus Center, iar principalii invitati au fost Pete Tong, Iris si Vali Barbulescu. In 2010, la acelasi festival au concertat Puya, Smiley si Suie Paparude, tot pe platoul din fata Salii Sporturilor.

Consortiul Studentilor din Romania este controlat de Iancu Serbanescu, ONG-ul a fost infiintat in 2005, de Carmen Cojocari, care este si presedinte, Iancu Serbanescu si Catalin Balog Bellu. Principalul proiect al organizatiei este StudCard.

Iancu Serbanescu a fost, timp de cativa ani, liderul studentilor clujeni. Acesta a fost acuzat, la un moment dat, de publicitate inselatoare. In fapt, in 2006 Serbanescu spunea ca mai multi studenti si-au cumparat masini cu reducere de 3,5 % de la Opel Ecomax, cu ajutorul StudCard. In cele din urma, s-a dovedit ca aceasta informatie a fost o fabulatie, o reclama mincinoasa.

Foto: citynews.roULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 9 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 10 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 11 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 11 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 12 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 13 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 14 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 14 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 15 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 15 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE