Eveniment

HOȚI DE GAZE: Percheziții în Cluj și Sibiu la domiciliul a 16 consumatori racordați ilegal la sistemul de gaze. Pagubă de 100.000 de euro

Polițiști din cadrul IPJ Cluj au efectuat 16 percheziții în județele Cluj și Sibiu la domiciliul unor consumatori racordați ilegal la sistemul de gaze. Paguba se ridică la 100.000 de euro, prin deteriorarea echipamentului de măsurare a consumului.

”Astăzi, 26 ianuarie, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii – I.P.J. Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au efectuat 16 percheziţii domiciliare, în judeţele Cluj şi Sibiu, în cadrul unui dosar penal care vizează deteriorarea, modificarea, fără drept, sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate, infracţiune prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 123 /2012.

În cadrul cercetărilor, s-a constatat faptul că o companie de distribuţie a energiei electrice şi gazelor naturale ar fi fost prejudiciată de aproximativ 100.000 de euro, prin racordarea ilegală a unor imobile la sistemul de distribuţie a gazelor naturale.

Activitatea infracţională s-ar fi derulat începând din anul 2018 şi până în prezent.

În fapt, trei foşti angajaţi ai respectivei companii ar fi adus modificări contoarelor de măsurare a gazelor naturale, mai precis ale indexurilor, influenţând astfel generarea unor consumuri mai mici decât valoarea reală, implicit şi a facturilor înregistrate.

În urma celor 16 percheziţii efectuate în localităţile Turda, Mihai Viteazu şi Agnita, din judeţul Sibiu, au fost descoperite şi ridicate mai multe contoare de gaz, părţi componente ale acestora, telefoane mobile, laptop-uri, dar şi înscrisuri relevante pentru soluţionarea în continuare a cauzei.

De asemenea, au fost ridicaţi 2.500 de lei şi a fost indisponibilizat un autoturism.

În baza mandatelor de aducere, au fost aduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierilor, 29 de persoane, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Activităţile derulate au beneficiat de sprijinul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, Poliţiei municipiului Turda, Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu”, a transmis IPJ Cluj.

UPDATE: Un bărbat de 47 de ani din Turda a fost reținut de polițiștii clujeni pentru 24 de ore, în urma mai multor percheziții făcute joi în județele Cluj și Sibiu.

Bărbatul este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și deteriorarea, modificarea, fără drept, sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată, au transmis polițiștii clujeni.