Din oras

În aplauzele lui Alin Tișe, firma Supercom-Monopol și-a etalat azi ”flota”. Chiar așa de proști ne credeți?

De luni de zile, clujenii așteaptă lămuriri despre noul operator de salubritate, firma Supercom, aparținând masonului Ilie Ciuclea, supranumit Lordul Gunoaielor – cel care a ras tot ce se putea pe raza județului Cluj. Azi, s-a „inaugurat” oficial Supercom la Cluj:

Cum ar veni, acest domn Ciuclea este atât de tare încât i ”s-a dat” un monopol adevărat, după ce licitația a fost amânată atât cât trebuie, ca să câștige masonul, în vârstă de, atenție, 78 de ani.

Dacă la precedentul contract, însuși Traian Băsescu a sunat la Boc ca să împartă orașul Cluj-Napoca în două, de data aceasta, acestui bătrânel i s-a oferit pe tavă, în mod suspect, nu numai municipiul Cluj-Napoca, în integralitatea lui, ci și întreg județul Cluj.

Dacă acest lucru nu îngrijorează Consiliul Concurenței este nasol, fiindcă Ciuclea nu este nu numai un Lord al Gunoaielor, ci și un șmenar al relațiilor politice. De exemplu, în cazul Primăriei Sectorului doi, a reușit să ”îi convingă” pe toți edilii, din 1999 încoace, să nu organizeze licitații pentru servicii de salubrizare. Astfel încât, Ciuclea a făcut tot ce a vrut, timp de 20 de ani, în respectivul sector.

Ce spunea Mihai Radu, un bucurestean, pe blogul sau:

„În prezent, Sectorul 2 este văzut de cetățeni ca fiind unul din cele mai murdare și neîngrijite sectoare din Capitală. Salubrizarea deficitară este una din principalele probleme ale cetățenilor Sectorului 2, iar operatorul de salubritate care face curățenie la noi în Sector are licența expirată din 2019. Mai mult, Supercom face salubrizarea stradală în mare măsură manual, cu mături, iar lucrătorii împing gunoaiele măturate pe spațiul verde sau în gurile de canalizare.

Pentru deszăpezire lipsesc din dotare frezele și utilajele care să permită intervenția eficientă pe arterele secundare și în spațiile înguste. De multe ori, arterele secundare rămân nedeszăpezite, ducând la îngreunarea sau blocarea accesului riveranilor. Fenomenul munților de zăpadă depozitați pe trotuarele arterelor principale este de asemenea familiar bucureștenilor, în lipsa unei intervenții corespunzătoare din partea operatorului de salubrizare.

Sectorul nostru nu are infrastructura necesară pentru colectarea selectivă a deșeurilor, lipsesc recipientele pentru cetățeni, iar cei care fac efortul să colecteze selectiv sunt sfidați de operatorul de salubritate care de multe ori le încarcă tot la grămadă în aceleași mașini”.

Cam asta e si viitorul Clujului cu Supercom.

Peste tot unde Supercom s-a înșurubat la gunoaie, peste tot a ieșit cu haos, cu înjurături și mulți mai mulți bani de plătit din partea cetățeanului.

În urmă cu câteva săptămâni, mincinosul orașului, Emil Boc, spunea la radioul de casă, Napoca Live, că clujenii vor plăti în funcție de cât gunoi vor produce, cum ar veni vor fi facturați la gunoi pe kilogram. Ceea ce este nu numai imposibil de aplicat, ci și o acțiune cu mare potențial de fraudare.

Spunem că e imposibil de aplicat pentru că mincinosul orașului, Emil Boc, n-a fost în stare în ultimii 10 ani să-i convingă pe clujeni să colecteze selectiv. Cluj-Napoca are una dintre cele mai mici rate de colectare selectivă din România. Și asta pentru că clujenii au observat, de-a lungul anilor că tot ce colectau ei selectiv era băgat în aceeași ghenă cu gunoaiele normale, motiv pentru care și-au băgat picioarele în ”selectare” lui Boc.

Potrivit dumelor lansate de Boc, șoferii lui Ciuclea de la Supercom o să se dea jos frumos din cabină, cu un cântar electronic și un POS pios și o să meargă, precum moldovenii din Vaslui care vin cu Capra, pe la casele clujenilor și o să elibereze bon. Ceea ce vă dați seama că nu se va întâmpla.

În fapt, Supercom îi va face pe clujeni să plătească mai mult, băgându-le pe gât duma cu kilogramul. Vă și dați seama ce va fi, de exemplu, pe strada Mehedinți, unde va fi cu paușal și ce tămbălău se va crea.

Ca să calmeze spiritele, Supercom va încerca să plătească presa locală, fiindcă gândirea medievală a lui Ciuclea, un dinozaur de 78 de ani, nu are cum să cunoască cele mai elementare noțiuni de comunicare transparentă față de cetățean.

El știe una și bună: să facă contracte de publicitate cu presa, astfel încât cetățenii să nu mai aibă portavoce când sunt nemulțumiți și să vorbească în pungă.

Presa locală din Bistrița, a cărei primărie este sclava lui Ciuclea, căci i-a semnat până acum 7 contracte adiționale de prelungire, și-a luat o țeapă de proporții cu Supercom. La Bistrița, Supercom a semnat contracte de reclamă și cu presa care contează, dar și cu neica-nimeni de ziariști care nu au ziar, sunt doar ei in redacția din bucatarie. În ce constă țeapa? Supercom nu a plătit mai nimic din respectivele contracte, având întârzieri de luni bune. Ceea ce i-a pus pe jurnaliștii bistrițeni într-o situație ingrată, e ca și cum ar  merge cineva la bordel, ar folosi „facilitățile” și ar fugi pe ușa din spate.

Ne doare în cot pe noi, cei de la Ziar de Cluj, de banii lui Ciuclea, noi avertizăm doar fomiștii din presa locală clujeană, care știu că nu dăm sfaturi rele, să aibă grijă la Supercom, fiindcă o să rămână și ”selectați”, și cu banii luați.

Deja Stiri de Cluj se cere la contract…

Să nu se streseze domnul Ciuclea că-i vrem banii, noi nu am avut niciodată vreun contract cu Bratner, deși se cereau amarnic.

Singurul pseudojurnalist pe care-l știm că și-a încasat banii de la Ciuclea este Dan Diaconescu, cel care i-a facturat bani buni ca să nu-l curenteze pentriu mizeriile făcute.

Ca să nu zică lumea că e șantaj și că Ilie Ciuclea plătește șantajul, Dan Diaconescu a propus ca, în schimbul banilor, să o promoveze in niste emisiuni pe ninbile pe DDTV pe nevasta patronului Supercom, ”minunata Paula Ciuclea”, prezentată ca o mare voce de operă, de râdea întreaga Românie.

Nu mai putea Ciuclea de nevasta-sa! De unde stim?

Pai, din presa de scandal, care l-a dat in vileag ca o „traducea” acumn 6 ani pe izbitoarea frumusete Paula cu secretara, o bunaciune de 50 de ani:

Sa mori de ras, telenovela nu alta, Ilie a fost surprins cu „bunaciunea” in concubinaj fatis. Biata „minunata doamna Paula Ciuclea”, cat a mai suferit, mai ales ca „masonul” avea tot ce ii trebuia acasa, muahahahahaha!

 

Revenind la gunoaiele noastre, aidoma unui oraș din Somalia, Ciuclea s-a gândit că nu ar fi rău să facă un ”eveniment” și să-și prezinte ”flota de gunoiere”, ca să vadă lumea că ”are cu ce”.

Apă de ploaie.

Boc n-a participat, l-a trimis pe papariciul de tarcea, ca sa nu ii reproseze „clujegnii” mai tarziu ca i-a legitimat pe aia de la Supercom.

În mod straniu, Supercom se dă mare la Cluj cu niște gunoiere strălucitoare, dar are datorii, așa cum vedem mai jos, de circa 57 de milioane de euro în 2021!

Atenție, în 2021, cifra de afaceri a fost cu doar 6 milioane de euro mai mare ca datoriile. În mod suspect, în ciuda cifrei viguroase de afaceri (e adevărat, secondată de datorii), Ciuclea a raportat ca profit un rahat de 847 de mii de euro.

De ce este important să discutăm despre aceste cifre? Pentru că, în același 2021, atât Bratner Sevicii Ecologice, cât și firma Brtner-Vereș SA au raportat profituri semnificativ mai mari, față de firma care are acum monopol.

Brantner Servicii Ecologice:

COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA:

Cel mai trist este că astăzi l-am văzut pe Alin Tișe făcând reclamă ”evenimentului” Supercom și făcând ce știe el mai bine pe acolo, adică fiind ipocrit.

E ca și cum cu toții ar trebui să uităm eșecul lui Tișe în ceea ce privește Centru de Management Integrat al Deșeurilor. E ca și cum n-am ști cât și-au bătut joc Boc și Tișe de clujeni, chinuindu-se de 10 ani să termine CMID.

Noi n-am uitat că Tișe a dat 68 de milioane de lei, prin atribuire directă, către RADP pentru ”fazarea” CMID.

N-am uitat nici când a avut tupeul să promită, în 2022, că va cheltui 1,2 milioane de lei pentru ”digitalizarea” CMID.

Până una alta, Pata Rât e tot la locul ei, Alin Tișe și Boc își bat joc în continuare de viitorul nostru și de cel al copiilor noștri, iar acum trebuie să înghițim, pe post de cireașă pe tort și faptul că Supercom monopolista trebuie să fie primită cu brațele deschise de clujeni, ca să se îmbogățească cât mai bine de pe buzunarele lor.

Abia a trecut un an jumate de la aceasta postare: lucrurile au ramas la fel.

PS: Trebuie să vă mai zicem una bună din trecutul Lordului Gunoaielor. Râdea lumea acum câțiva ani când Gigi Becali își repara portiera de la Maybach cu o rangă. Nici Ciuclea nu este departe de acest nivel de țărănie, acum câțiva ani presa râdea în hohote căci Ciuclea a fost în stare, în mediocritatea lui, să-și personalizeze Maybach-ul de 500 de mii de dolari cu logo-ul fimei Supercom, așa cum fac firmele de distribuție de macaroane, ca si cum Supercom o fi ceva brand de importanta planetara. Meltean, meltean!

 

PS2: Nu stiam, ca ne feshteam, dar in urbe a aparut un nou papagal politic: Razvan Ciortea, subprefect, nou secretar executiv de la PSD Cluj. Ia uitati-l mai jos, cat de implicat pare, chit ca importanta „meseriei” de subprefect e mai mica decat a unui maturator de frunze. Maturatorul de frunze scapa orasul de balastul copacilor, Ciortea taie frunze la caini!

Nene, de vreo doua luni, Ciortea se pozeaza cu tricolorul, scrie clisee de politician mare pe FB, baaaai, sa mori de ras, nu altceva, s-a suit Turda-n copac!

Ce e interesant e ca Ciortea cel Viteaz o ia in freza pe pagina de facebook chiar de la membri vechi ai PSD. O doamna i-a rezumat gogomanului perfect situatia Supercom, ca Ciortea nu e in stare sa o rezume nici dupa dictare asa de bine, d’apoi sa se si gandeasca cu chelia proprie:

 

Ciortea e si analfabet, dupa cum puteti vedea mai jos. Dar are si tupeu nesimtit. Ce sa vorbesti tu, mai, Ciortea, la Consiliul Judetean, ca iti da Tise un laptop in cap si te suna Sandu Cordos sa iti ceri iertare! Nu te baga nimeni in seama, vezi sa nu patesti ca Sandru, sa ti se ia organizatia, ca Matei fofarleste o revenire in ultima vreme…