Din oras

Hotelurile clujene, cu pierderi de milioane in 2013

Scris de 1,986

Cea mai mare parte a hotelurilor din Cluj au inregistrat pierderi in anul trecut. Putine au fost cele care au reusit sa incheie anul pe plus, iar profitul nu este spectaculos.

Societatea Transilvania Development, cea care gestioneaza hotelul de 5 stele City Plaza a incheiat anul trecut pe pierdere. La o cifra de afaceri de 11,5 milioane de lei, firma a inregistrat o pierdere de 2,1 milioane de lei. Societatea este detinuta de Dan Horatiu Sorin si Dan Sorin Lucian Ioan, precum si de societatea Top Consulting – cu aceiasi doi asociati. Hotelul City Plaza isi asteapta oaspetii in centrul Clujului cu 85 de camere si apartamente situate pe 5 nivele. O camera standard incepe de la 87 de euro, camera dubla costa 114 euro pe noapte, iar pentru un apartament se platesc 138 de euro.

SC Grand Hotel, societatea care administreaza Grand Hotel Italia, prin Simion Prunean si Antonio Batani, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 11,3 milioane de lei si o pierdere de 918.000 de lei. Hotelul inaugurat in 2011 face parte din grupul Select Hotels Collection si isi asteapta oaspetii cu 187 de camere. Preturile pornes de la peste 400 de lei pentru o camera dubla clasica si ajung pana la 750 de lei pe noapte pentru suite.

SC Hold Invest, firma care gestioneaza hotelul Opera Plaza, a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de peste 7 milioane de lei si un profit de 25.660 de lei. Societatea detinuta de Calin Buzoianu a fost infiintata in 1994. Preturile pentru camera dubla clasica incep la 350 de lei pe noapte, camera Opera standard porneste de la 430 de lei, camera Executive se inchiriaza cu peste 530 de lei, iar o noapte in suite costa peste 700 de lei.

Sungarden Golf & Spa Resort, detinut de Nicolae Capusan, a avut un an bun in 2013. Cu o cifra de afaceri de 2 milioane de lei a reusit sa faca un proft de aproape 25.000 de lei. 25 de camere si patru apartamente ii asteapta pe doritori pe strada Poiana Cerbului din Baciu.

Nici la 4* nu e mai bine

Hotelul Sunny Hill de patru stele din Faget este administrat de Tepol SRL, asociati fiind Rodica si Eugen Tusa. Firma este in insolventa, cu o cifra de afaceri de 1,9 milioane si o pierdere de peste 1 milion de lei. Preturile pentru camera single incep de la 139 de lei si ajung la 169 de lei pentru camera dubla superior. Apartamentul Deluxe costa 89 de euro pe noapte.

Hotelul Beyfin, administrat de Beyfin Romania SRL, prin Beatrice si Luciano Niccolai, a avut o pierdere de peste 7 milioane de lei in 2013, la o cifra de afaceri de 2,4 milioane de lei. Preturile la hotelul din Piata Avram Iancu incep de la 89 de dolari si ajung pana la 125 de dolari.

Nici Grand Hotel Napoca nu a avut profit in 2013. Societatea Smav Exim, detinuta de familia Ghiran, cea care administreaza hotelul, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 9,4 milioane de lei si o pierdere de 362.000 de lei. O camera dubla costa in jur de 220 de lei pe noapte.

Si hotelul West City a fost pe pierdere anul trecut. Hotelul lui Cristina Oltean, a avut o pierdere de 450.000 de lei, la o cifra de afaceri de 2,1 milioane de lei. Hotelul ofera 101 camere si apartamente. Preturile incep de la 45 de euro si ajung pana la 90 de euro pe noapte.

Hotelul Meridian, de pe Calea Turzii, administrat de Ria Meridian SRL, detinut de Marcel Roman, a avut anul trecut o pierdere de 1,5 milioane de lei la o cifra de afaceri de aproape 1,4 milioane de lei. Hotelul este format din 20 de camere duble/matrimoniale ,2 junior suite si 3 apartamente, cu preturi de la 310 lei pana la 500 de lei.

De hotelul Golden Tulip Ana Dome din cartierul Zorilor se ocupa societatea Pritax Invest SRL, detinut de Dumitru Ghise si Ioan Sufana. Sub aceeasi umbrela sta si hotelul Golden Tulip Sibiu si Ana Airport Hotel. La o cifra de afaceri de 30,4 milioane de lei, societatea a inregistrat aproape 4 milioane de lei profit. Hotelul Golden Tulip Ana Dome are 109 camere, cu preturi care incep de la 89 de euro si ajung pana la 119 euro.

Foto: info-hoteluri.roULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Eveniment
  Sindicatele din educație continuă greva și săptămâna viitoare: Nu ne-ați convins că, după încheierea grevei, veți investi cu adevărat în educație. Nu v-ați asumat printr-un act normativ că, odată cu apariția noii legi a salarizării, salariul profesorului debutant va fi cel puțin egal cu salariul mediu pe economie
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  BĂTAIE DE JOC A LA BOC CU PISTELE PENTRU BICICLETE: Trebuie să câștige și farmaciștii din creme și analgezice, și medicii de coloană de pe urma dalelor, nu numai Videanu și PD-L al PNL. Se lucrează la economia orizontală a Clujului
 • Acum 1 day In vizor
  Să nu ziceți că Ziar de Cluj nu v-a atenționat că nimic nu e în regulă cu ”dervișii rotitori” de la Guvernare: PSD amenință cu declanșarea de alegeri anticipate, dacă protocolul nu e respectat
 • Acum 2 days Analiza
  EXCLUSIV Criminalul Tudor Cirje avea ascuns “in groapa” un pistol letal: “Daca ma dispera cineva… daca vrei sa faci mortaciune, cu manusi de doctor, da?”
 • Acum 2 days Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 2 days PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 2 days Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 days Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 2 days In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 2 days In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 2 days Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 3 days In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 3 days In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE