Din oras

Hotelurile clujene, cu pierderi de milioane in 2013

Cea mai mare parte a hotelurilor din Cluj au inregistrat pierderi in anul trecut. Putine au fost cele care au reusit sa incheie anul pe plus, iar profitul nu este spectaculos.

Societatea Transilvania Development, cea care gestioneaza hotelul de 5 stele City Plaza a incheiat anul trecut pe pierdere. La o cifra de afaceri de 11,5 milioane de lei, firma a inregistrat o pierdere de 2,1 milioane de lei. Societatea este detinuta de Dan Horatiu Sorin si Dan Sorin Lucian Ioan, precum si de societatea Top Consulting – cu aceiasi doi asociati. Hotelul City Plaza isi asteapta oaspetii in centrul Clujului cu 85 de camere si apartamente situate pe 5 nivele. O camera standard incepe de la 87 de euro, camera dubla costa 114 euro pe noapte, iar pentru un apartament se platesc 138 de euro.

SC Grand Hotel, societatea care administreaza Grand Hotel Italia, prin Simion Prunean si Antonio Batani, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 11,3 milioane de lei si o pierdere de 918.000 de lei. Hotelul inaugurat in 2011 face parte din grupul Select Hotels Collection si isi asteapta oaspetii cu 187 de camere. Preturile pornes de la peste 400 de lei pentru o camera dubla clasica si ajung pana la 750 de lei pe noapte pentru suite.

SC Hold Invest, firma care gestioneaza hotelul Opera Plaza, a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de peste 7 milioane de lei si un profit de 25.660 de lei. Societatea detinuta de Calin Buzoianu a fost infiintata in 1994. Preturile pentru camera dubla clasica incep la 350 de lei pe noapte, camera Opera standard porneste de la 430 de lei, camera Executive se inchiriaza cu peste 530 de lei, iar o noapte in suite costa peste 700 de lei.

Sungarden Golf & Spa Resort, detinut de Nicolae Capusan, a avut un an bun in 2013. Cu o cifra de afaceri de 2 milioane de lei a reusit sa faca un proft de aproape 25.000 de lei. 25 de camere si patru apartamente ii asteapta pe doritori pe strada Poiana Cerbului din Baciu.

Nici la 4* nu e mai bine

Hotelul Sunny Hill de patru stele din Faget este administrat de Tepol SRL, asociati fiind Rodica si Eugen Tusa. Firma este in insolventa, cu o cifra de afaceri de 1,9 milioane si o pierdere de peste 1 milion de lei. Preturile pentru camera single incep de la 139 de lei si ajung la 169 de lei pentru camera dubla superior. Apartamentul Deluxe costa 89 de euro pe noapte.

Hotelul Beyfin, administrat de Beyfin Romania SRL, prin Beatrice si Luciano Niccolai, a avut o pierdere de peste 7 milioane de lei in 2013, la o cifra de afaceri de 2,4 milioane de lei. Preturile la hotelul din Piata Avram Iancu incep de la 89 de dolari si ajung pana la 125 de dolari.

Nici Grand Hotel Napoca nu a avut profit in 2013. Societatea Smav Exim, detinuta de familia Ghiran, cea care administreaza hotelul, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 9,4 milioane de lei si o pierdere de 362.000 de lei. O camera dubla costa in jur de 220 de lei pe noapte.

Si hotelul West City a fost pe pierdere anul trecut. Hotelul lui Cristina Oltean, a avut o pierdere de 450.000 de lei, la o cifra de afaceri de 2,1 milioane de lei. Hotelul ofera 101 camere si apartamente. Preturile incep de la 45 de euro si ajung pana la 90 de euro pe noapte.

Hotelul Meridian, de pe Calea Turzii, administrat de Ria Meridian SRL, detinut de Marcel Roman, a avut anul trecut o pierdere de 1,5 milioane de lei la o cifra de afaceri de aproape 1,4 milioane de lei. Hotelul este format din 20 de camere duble/matrimoniale ,2 junior suite si 3 apartamente, cu preturi de la 310 lei pana la 500 de lei.

De hotelul Golden Tulip Ana Dome din cartierul Zorilor se ocupa societatea Pritax Invest SRL, detinut de Dumitru Ghise si Ioan Sufana. Sub aceeasi umbrela sta si hotelul Golden Tulip Sibiu si Ana Airport Hotel. La o cifra de afaceri de 30,4 milioane de lei, societatea a inregistrat aproape 4 milioane de lei profit. Hotelul Golden Tulip Ana Dome are 109 camere, cu preturi care incep de la 89 de euro si ajung pana la 119 euro.

Foto: info-hoteluri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *