Uncategorized

Horia Sulea vrea sa stinga razboiul taximetristilor cu Emil Boc

Razboiul a doi primari – Horia Sulea si Emil Boc – a dus la monopolizarea standului de taxiuri de la Polus Center de catre soferii din Floresti, net insuficienti pentru clientii centrului comercial. Victime sunt oamenii simpli care nu au cu se se deplasa spre oras, deoarece taximetristii clujeni sunt amendati in momentul in care stationeaza in standurile din Floresti.

Fiecare dintre primari are de pierdut indirect: Sulea pentru ca sunt afectati clientii Polus Center, principalul contributor la taxele si impozitele celei mai mari comune din Romania; Emil Boc, pentru ca au de pierdut 3000 de taximetristi clujeni care nu mai pot sa lucreze.

In exclusivitate pentru Ziar de Cluj, edilul comunei Floresti, Horea Sulea, spune ca este dispus sa faca primul pas pentru rezolvarea problemei – vrea o intrevedere cu Emil Boc.

Pana in urma cu cateva saptamani, clientii centrului comercial Polus Center, care se afla pe teritoriul localitatii Floresti, aveau la discretie taxiuri. Mai nou, pentru un taxi se asteapta si o jumatate de ora. Reclamatiile curg, iar de vina este razboiul care a izbucnit intre cele doua primarii- Floresti si Cluj-Napoca. Taximetristii din Floresti – in jur de 32 care lucreaza efectiv, sunt de departe prea putini pentru a face fata clientilor centrului comercial care doresc sa ajunga in oras. In schimb, cei din Cluj-Napoca, peste 2.700 la numar, nu mai efectueaza curse spre comuna invecinata de frica amenzilor.

Legal, taximetristii din Cluj-Napoca nu pot stationa in Floresti, insa legea din 2003 nu a fost aplicata pana in urma cu putin timp. A existat o intelegere tacita intre edili – pe atunci Sorin Apostu la Cluj-Napoca – iar taximetristii din Cluj puteau opera si in Floresti.

“Acest razboi a inceput acum cinci saptamani cand, intr-o noapte, agenti de circulatie de la Politia Municipiului, nu de la Politia Locala, au amendat cu cate 5.000 de lei patru soferi de taxi din Floresti, ridicandu-le de asemenea si numerele. Patru nopti s-a intamplat la fel, iar taximetristii mi-au cerut sa le apar interesele. Imi asum ca am raspuns cu aceeasi moneda si am dat dispozitie sa se intample si cu taximetristii clujeni ceea ce s-a intamplat cu cei floresteni. Nu eu am inceput acest razboi, imi asum responsabilitatea continuarii lui, fiindca nu inteleg de ce a trebuit sa fie stricata intelegerea de pana acum dintre Cluj si Floresti, incheiata cu Sorin Apostu? Pentru ca au reclamat cateva zeci de taximetristi clujeni nu stiu unde, trebuie sa sufere mii de clienti ai Polus; situatia arata tot in defavoarea lor, pentru ca pentru 50 de clujeni nemultumiti pierd alti 3.000 de taximetristi clujeni posibilitatea de a-si castiga painea.”, povesteste Horea Sulea despre acest razboi al taximetristilor.

La mijloc cad clientii

Afectati de acest conflict nu sunt numai soferii amendati, ci si clientii.  Acestia asteapta si o jumatate de ora pentru un taximetru, deoarece masinile din Floresti sunt prea putine pentru numarul mare de solicitari, iar cei din Cluj refuza sa mai ia comenzi.

Edilul Horea Sulea face primul pas pentru rezolvarea situaiei : este dispus sa se intalneasca cu Emil Boc.

“Eu am fost mereu un om al dialogului si sunt deschis la o intalnire cu domnul Boc ca sa rezolvam situatia”, a declarat Horea Sulea, primarul comunei Floresti.

Foto: cluj-am.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *