Justitie

“Hipsteriţa” CSM, inconfundabila judecătoare Andrea Chiş: 12.967 de euro pe lună, bani publici. Să tot "reziști" de banii aceștia!

Scris de 3,080

Venită de la Secţia I Civilă a Curţii de Apel Cluj în CSM, judecătoarea Andrea Annamaria Chiş s-a prezentat de-a lungul timpului ca un judecător nonconformist şi iubitor de legalitate şi dreptate.

Într-un interviu pentru clujust.ro, în 2014, judecătoarea mărturisea că din copilărie şi-a dorit să fie paraşutist. Părinţii n-au lăsat-o, dar după ce a ajuns la maturitate şi-a îndeplinit tot ce a visat: s-a apucat de paraşutism, are brevet pentru scufundări, are carnet de motociclist şi a făcut şi bungee jumping.

Un an mai târziu, într-un material al Ziar de Cluj, mărturisea că „E ușor să fii un judecător onest în România”.

În CSM, judecătoarea Chiş s-a remarcat în ultimul timp prin poziţionări controversate, prin atitudini şi declaraţii împotriva investigării magistraţilor pentru potenţiale fapte ilegale, prin atacuri la adresa altor judecători, prin susţinerea unor fake newsuri de pe siteuri dubioase, prin atacuri la adresa unicii autorităţi de jurisdicţie constituţională din România, prin poziţionări talibane, inclusiv publice, şi prin susţinerea indirectă a unor blocaje chiar în activitatea CSM, garant constituţional şi legal al independenţei justiţiei, potrivit art. 133 din legea fundamentală – se arată într-un material publicat de presacurata.ro.

În tot acest timp, judecătoarea Chiş a câştigat “substanţial” de pe urma “activităţii” sale, fiind plătită din bani publici, veniturile totale ale judecătoarei Chiş, de la stat, împărţite lunar, ridicându-se la suma de 12.967 de euro în anul 2018.

Astfel, judecătoarea Andrea Annamaria Chiş, membru al Secţiei de judecători a CSM are potrivit declaraţiei de avere din iunie 2019 din hotărâri judecătoreşti de la Curtea de Apel Cluj, din venituri ca lector universitar la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş Bolyai Cluj, din indemnizaţie, din voucher de vacanţă, din diferenţe de salarii, din diurnă delegări interne, externe, diurnă detaşare, transport şi alocaţie pentru locuinţă, venituri de 12.967 euro pe lună în 2018.

 

Judecătorul Chiş mai deţine un teren de 362 mp în Cluj, un apartament într-o casă de locuit în Cluj, o motocicletă şi 29.890 de lei şi 65.004 de euro în conturi bancare.

Acum 2 zile, judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj, Adina Daria Lupea, a acuzat-o pe judecătoarea Chiş, prin postări pe reţeaua de socializare Facebook, că “şi-a solicitat decizie de pensionare din postura de membru CSM, cu indemnizaţie de CSM, plus diurnele, deplasările şi tot ce se adaugă la această demnitate”, din această postură “se poate calcula o pensie de la vreo 25.000 de lei în plus net”, iar ulterior “judecătoarea Chiş cere diminuarea pensiilor magistraţilor de scaun în activitate”. Judecătoarea Lupea a postat ca probă şi mesajele transmise recent de judecătoarea Chiş pe forumurile magistraţilor.

Potenţiala reducere, impozitare, limitare a veniturilor uriaşe ale magistraturii, mai ales a veniturilor din pensii speciale, a întâmpinat o opoziţie vehementă şi proteste din partea acestei caste, ajungând la nivelul în care magistraţii se ceartă între ei pe veniturile uriaşe, se acuză de diverse manevre subterane, un exemplu în acest sens fiind chiar războiul Lupea- Chiş, judecătoarea Chiş fiind chiar naşa de botez a copilului judecătoarei Lupea, după cum aceasta din urmă a mărturisit public.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 8 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 11 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 12 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE