Din oras

Haos la Oficiul Postal 16, din Marasti. Coada se intinde pana in strada

Oficiul Postal 16, din cartierul Marasti, este singurul din Cluj-Napoca de unde se pot ridica pachetele externe, provenite din afara Uniunii Europene. In ultimele zile aglomeratia de la ghisee este fara precedent, oamenii fiind nevoiti sa stea la coada chiar si o ora si jumatate. Ieri dupa amiaza coada se intindea in afara oficiului. Seful Oficiului Judetean de Posta Cluj spune ca a luat masuri pentru rezolvarea problemei, insa are nevoie si de sprijinul Directiei Vamale.

“Este inadmisibil sa fie un singur oficiu postal de unde sa iti ridici coletele externe si sa fii nevoit sa astepti o ora si jumatate. Lumea isi comanda tot mai mult de pe e-bay si tot felul de site-uri si sunt foarte multi care primesc astfel colete din strainatate”, ne-a declarat unul dinre clujenii care au asteptat zeci de minute ieri dupa amiaza pentru a putea sa isi ridice pachetul.

Reprezentantii Oficiului Judetean de Posta Cluj spun ca au luat masuri pentru diminuarea disconfortului clujenilor, dar au nevoie si de sprijinul Directiei Vamale, deoarece coletele provenite din spatiul extracomunitar trebuie vamuite.

“Ceea ce se intampla la oficiul 16 este o consecinta a Black Friday, cand foarte multa lume a facut comenzi pe internet. Este o avalansa de colete, de 20 de ani lucrez in institutie, dar inca asa aglomerare nu a fost. Am luat masuri si am suplimentat personalul inca de la inceputul lunii, pe langa cei 7 angajati mai sunt inca 5 salariati repartizati acolo in aceasta perioada. Problema este ca programul vamesului este pana la ora 15, dupa aceasta ora nu mai pot elibera colete din spatiul extracomunitar, pentru ca acelea trebuie vamuite. Cele mai multe colete sunt din China si SUA”, a precizat directorul Oficiului Judetean de Posta Cluj, Ovidiu Sacara.

Coletele din tarile membre ale Uniunii Europene se distribuie la oficiile postale de care apartin destinatarii.

“Eu ca oficiu postal imi asum indirect vina pentru ca nu pot lucra fara operatorul vamal, este ilegal sa eliberez colete din spatiul extracomunitar fara vamuire. Am trimis o adresa la Directia Vamala prin care am solicitat prelungirea programului pana la ora 20, cat este deschis si oficiul postal, pentru aceasta perioada, pana in 15 ianuarie. Am primit raspuns ca decid cei de la ANAF, am trimis si acolo o adresa. Deocamdata nu am primit niciun raspuns, sa speram ca vom putea rezolva situatia, noi, Posta Romana, am facut tot ce am putut”, ne-a mai declarat Sacara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *