Din oras

Ce anunt important a facut Horia Ciorcila! Banca Transilvania tinteste locul doi pe piata bancara

Presedintele Consiliului de Administratie a Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, a anuntat astazi dupa preluarea Volksbank Romania ca institutia financiara pe care o conduce va tinti locul al doilea in sistemul bancar local, anunta Ziarul Financiar.

„Prin aceasta achizitie, prin cresterea organica pe care intentionam sa o avem in continuare, sa ajungem pe locul 2 pe piata bancara din România. Este un obiectiv foarte ambitios dar in acelasi timp realizabil. Suntem deschisi la orice oportunitati care ar aparea in piata si care ar aduauga valoare Bancii Transilvania”, a spus Ciorcila.

Oficialul BT a prezentat in cadrul conferintei cele mai importante cifre ale tranzactiei: Cota de piata BT – 9,7%, Volksbank – 3,5 la Volksbank; activele sunt de 7,7 miliarde euro la BT, 2,2 miliarde euro la Volskbank; 1,88 milioane clienti la BT, 220.000 de la Volksbank. 6.000 angajati la BT, 1.300 angajati la Volskbank, 530 de unitati la BT , 130 la Volskbank.

Oficialii bancii au confirmat saptamana trecuta, intr-un anunt transmis pe bursa, ca negociaza preluarea Volksbank Romania, o banca de top zece cu active de circa 13 miliarde de lei. Banca a fost scoasa la vânzare dupa ce a fost curatata de neperformante. Banca Transilvania s-ar apropia odata cu preluarea Volksbank foarte mult de pozitia a doua din sistemul bancar, detinuta acum de BRD. BT se afla acum pe locul trei in sistemul bancar, cu o cota de piata de 10%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *