Politica

Gheorghe Flutur a fost confirmat președinte interimar al PNL până la Congres. Lucian Bode, secretar general al PNL

Gheorghe Flutur a fost ale președinte interimar al PNL până la Congresul din 10 aprilie, în cadrul Consiliul National al liberalilor, reunit duminică. Gheorghe Flutur a fost propus pentru această funcție de Lucian Bode, având în vedere că are cea mai mare vechime în partid dintre cei patru prim-vicepreședinți. Votul a fost unanim.

Lucian Bode a fost votat secretar general al partidului, cu o singură abținere.

”Colegii m-au ales pe mine președinte interimar. A fost un vot în unanimitate. Domnul Lucian Bode va fi secretar general interimar, și el a avut vot în unanimitate.

La 10 aprilie, de la ora 11, va avea loc Congresul. S-a propus ca 9 oameni să facă parte din comisia de organizare. Termen de depunere a moțiunilor va fi miercuri, iar dezbaterea în județe va fi până vineri seara la ora 22:00.

Avem un context național și internațional deosebit, de aceea se va desfășura totul în acest fel. Mesajul este de unitate, partidul este unit. Nu vreau să intru în amănunte acum despre ce a mers, ce nu a mers. (…)

Numărul de delegați pe care îl propunem, 1.300. 617 delegați de drept, iar diferența, 683 delegați aleși. S-a propus comisia de organizare a Congresului, formată din nouă oameni (…) Mergem spre Consiliul Național cu termene de depunere a moțiunilor în partid, acesta fi miercuri, 6 aprilie, ora 18:00 și apoi dezbaterile care vor trebui să aibă loc în județe până vineri seara la ora 22:00.

Rămânem cu aceeași cutumă, minim 10 hotărâri de comitete județe care să aprobe o moțiune, moțiunea să poată fi validă, iar candidatul respectiv să intre în congres”, a declarat Gheorghe Flutur.

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/963342451017029